Sofia Open ще се проведе от 7-и до 14 ноември,

...
Sofia Open ще се проведе от 7-и до 14 ноември,
Коментари Харесай

Sofia Open ще е от 7-и до 14 ноември, точно преди финалите в Лондон |

Sofia Open ще се организира от 7-и до 14 ноември, оповестиха уредниците през днешния ден, откакто през уикенда стана ясно, че шампионатът по тенис от категорията ATP 250 е измежду дребното включени в календара на ATP до края на календарната година и ще бъде през ноември.

Той още веднъж ще е в зала " Арена Армеец " в столицата. Квалификациите ще са на 7 ноември (събота), а мачовете от главната скица стартират от 8 ноември (неделя). Финалът ще е на 14 ноември.

Турнирът ще се организира тъкмо преди финалите в Лондон. Заключителният шампионат за сезона Nitto ATP Finals в Лондон стартира на 15 ноември, а Sofia Open 2020 може да се трансформира и в борба до последно за класиране на финалите на международния тур . Съкратеният сезон е и причина за оспорвана конкуренция за класиране за Лондон, според от резултатите на тенисистите през останалата част от календара на ATP.

Трима от участниците в Sofia Open 2019 - първенецът Данийл Медведев, Стефанос Циципас и Матео Беретини, бяха част от миналогодишната борба на осемте най-хубави в Лондон, след това извоювана от Циципас. През 2017 година първенецът на Sofia Open Григор Димитров победи и с купата на финалния шампионат на АТП, а финалът в Лондон бе повтаряне на финала в София: Димитров – Гофен.

След спирането на сезон 2020 поради пандемията от ковид управлението на Sofia Open организира редица диалози с ATP Tour, с цел да се откри не просто метод, само че и подобаваща дата за провеждането на Sofia Open 2020 в името на почитателите на тениса в България, които показват огромен интерес и през годините основават изключителна атмосфера в " Арена Армеец ", наслаждавайки се онлайн на звезди на международния тенис.

Според актуализирания календар на АТР до края на постоянния сезон са планувани шампионатите от Големият шлем US Open и Roland-Garros, мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 шампионатите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 шампионатите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел, а сезонът ще приключи с Nitto ATP Finals в Лондон. Това е 50-ото издание на финалите в Лондон. Тази година ще е и последна в Лондон, преди финалите да се реалокират в Торино - Италия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР