Sofia Open, първи кръгЯнаки Милев/Пьотр Нестеров – Джак Ванс/Джейми Ванс6-4,

...
Sofia Open, първи кръгЯнаки Милев/Пьотр Нестеров – Джак Ванс/Джейми Ванс6-4,
Коментари Харесай

Нестеров и Милев записаха историческа победа на Sofia Open


Sofia Open, първи кръг

Янаки Милев/Пьотр Нестеров – Джак Ванс/Джейми Ванс 6-4, 6-4

Янаки Милев и Пьотр Нестеров донесоха нова българска победа на Sofia Open. Двамата се класираха за четвъртфинала в шампионата на двойки след чиста победа над Джейми Ванс и Джак Ванс. Триумфът е исторически, защото за пръв път в историята на Sofia Open и двете български двойки преодоляха първи кръг.

Тази победа ще донесе на Янаки Милев голям скок в ранглистата. Понастоящем българинът е №1542, само че ще се изкачи до Топ 750. В същото време Нестеров ще влезе в Топ 650 при двойките, като също така ще стане четвърта ракета на България на двойки.

Американското дуо завоюва откриващия гейм, само че Милев и Нестеров бързо изравниха, след което стигнаха до точка за пробив след топка в навън на Джак Ванс. Тя бе оползотворена откакто неговият брат Джейми направи двойна неточност и по този начин българските тенисисти поведоха с 2-1.

Участващите с „ уайлд кард “ тенисисти усилиха преднината си след отлична офанзива по правата на Милев, последвана от негов ас. Братята Ванс пробваха разнообразни тактически подходи, само че Милев и Нестеров съумяха да запазят контрола върху сета и не разрешиха на американците да стигнат до опция за пробив, вземайки преднина в мача след 6-4.

След равностойното начало на втория сет Милев и Нестеров стигнаха до два следващи брейкпойнта в петия гейм. Те обаче бяха пропуснати след офанзива в навън на Милев, последвана от ретур в мрежата от страна на Нестеров. Въпреки това обаче българското дуо реализира задачата си и проби за 3-2 след несполучлив опит за къса топка на Джак Ванс.

Милев и Нестеров започнаха да показват още по-добър темп и направиха нова крачка към успеха, увеличавайки преднината си след сервис гейм на нула. Българските тенисисти не бяха надалеч от втори следващ пробив, откакто Джейми Ванс позволи двойна неточност за 15-30, само че американското дуо съумя да запази интригата и да понижи резултата на 4-3.

Въпреки това обаче Нестеров продължи да сервира качествено, а Милев показваше все по този начин енергична игра при мрежата, като това им оказа помощ да запишат нов гейм на нула и да се приближат до триумфа. Братята Ванс редуцираха пасива си, само че след това още веднъж не съумяха да намерят отговор за сервиса на Янаки Милев и двамата с Нестеров победиха с 6-4, 6-4 след 76 минути игра.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР