Sofia Open, първи кръгХолгер Руне – Тим ван Райтховен 7-6(2)

...
Sofia Open, първи кръгХолгер Руне – Тим ван Райтховен 7-6(2)
Коментари Харесай

Два тайбрека отведоха Руне до първа победа в София


Sofia Open, първи кръг
Холгер Руне – Тим ван Райтховен 7-6(2) 7-6(6)


Холгер Руне измъкна сложна победа в първия си мач в София. Петият подложен се класира напред след триумф със 7-6(2) 7-6(6) над Тим ван Райтховен.

Сблъсъкът сред две от сензациите на сезона бе доста оспорван и се реши от няколко точки. И в двата тайбрека датчанинът сподели най-хубавия си тенис, като повишаваше интензитета на играта си и ставаше по-агресивен.

И двамата сервираха на равнище, само че началните им удари не бяха определящи в срещата – видяхме голям брой висококачествени разигравания, само че с дребни изключения сервиращият печелеше геймовете без изключително напрежение.

Единствените два пробива пристигнаха при започване на втория сет – Руне поведе с 1-0, само че при 15-30 позволи двойна неточност, с която даде два поредни шанса на противника си да изравни. Още първият бе осъществен.

„ Загубих концентрацията си единствено един път, не трябваше да бъда продънен, “ разяснява той след дуела, като уточни, че е удовлетворен от представянето си.

Във втория тайбрек станахме очевидци на впечатляващ поврат от нидерландецът, който изоставаше с 2-5, след което стигна до сетбол с превъзходен бекхенд в краката на съперника си. Световният №31 обаче се възползва от опцията да играе на втори сервис и изравни, а двойна неточност на Ван Райтховен му връчи мачбол.

В идващия кръг Холгер ще срещне Лоренцо Сонего или Бернабе Сапата Миралеш.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.

(Снимка: Sofia Open/LAP.bg)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР