Sofia Open, първи кръгФабио Фонини – Александър Вукич 6-7(11), 5-7Един

...
Sofia Open, първи кръгФабио Фонини – Александър Вукич 6-7(11), 5-7Един
Коментари Харесай

Фонини отпадна от Sofia Open след оспорвана битка с Вукич


Sofia Open, първи кръг

Фабио Фонини – Александър Вукич 6-7(11), 5-7

Един от най-атрактивните участници на Sofia Open 2022 – Фабио Фонини, напусна конкуренцията още в първи кръг след проваляне от международния №144 Александър Вукич. Италианецът сигурно ще съжалява за този резултат, защото пропусна шест сетбола в първата част и позволи поврат във втората откакто водеше с пробив.

Фонини имаше леко предимство във връзка с печелившите удари (21-18), само че за сметка на това направи повече двойни (10-5) и непредизвикани неточности (28-18). Вукич осъществя единствено три от 11-те си точки за пробив (27%), само че това се оказа задоволително, защото Фонини оползотвори два от шестте си брейкпойнта (33%).

Вукич стигна до брейкпойнт още в първия гейм, който обаче бе избавен от Фонини след ас. Въпреки това обаче австралиецът продължи да слага именития си конкурент напрегнат и съумя да пробив пръв, след което затвърди брейка и усили задатъка си на 4-2.

Впоследствие обаче Фонини увеличи качеството на първия си сервис, като в това време стартира да се движи доста по-добре по корта. В резултат на това международният №57 съумя да реализира цялостен поврат, преди Вукич да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 5-5.

В последна сметка се стигна до тайбрек, който стартира доста по-добре за Фонини и италианецът стигна до три следващи сетбола. Сетът изглеждаш решен, само че Вукич сподели удивително самообладание и възвърне равенството, след което отрази още една точка за спечелването на сета. Впоследствие и двамата съперници пропуснаха по два сетбола, преди австралиецът да успее да завърши първата част при 7-6(11) след отлична офанзива с форхенд по диагонала.

Вторият сет също протече много равностойно, като двамата си размениха по един ранен пробив, след което равенството се резервира до 5-5. Статуквото бе на път да се резервира, откакто Вукич завоюва единадесетия гейм, само че по-късно австралиецът навакса пасив от 30-0 и записа решителен пробив, с който оформи крайното 7-6(11), 6-4 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР