Sofia Open, квалификацииПьотр Нестеров – Салваторе Карузо 7-6(4) 6-4Пьотр Нестеров

...
Sofia Open, квалификацииПьотр Нестеров – Салваторе Карузо 7-6(4) 6-4Пьотр Нестеров
Коментари Харесай

Нестеров отстрани Карузо и се превърна в петия българин с победа на Sofia Open


Sofia Open, квалификации
Пьотр Нестеров – Салваторе Карузо 7-6(4) 6-4


Пьотр Нестеров сервира приятна изненада в първия ден на Sofia Open. Тийнейджърът преодоля някогашният №76 Салваторе Карузо със 7-6(4) 6-4.

Това го трансформира в петия българин с победа на ATP 250 шампионата в столицата – в главната скица това са реализирали Григор Димитров и Димитър Кузманов, до момента в който Александър Лазаров и Александър Донски имат триумфи в квалификациите.

Нестеров се нуждаеше от малко време, с цел да влезе в срещата, като доникъде на първия сет италианецът имаше превес в разиграванията. Дори и при пробив пасив и под непрекъснат напън обаче, Пьотр продължаваше да се бори и не падна духом.

Ключов бе седмият гейм, в който той отрази шест брейкбола и стартира да играе по-агресивно. Успя на два пъти да заличи пробив пасив, с цел да стигне до тайбрек, а в него бе по-добрият играч – 7-6(4).

Началният удар бе значимо оръжие за Нестеров и неведнъж го извади от тежки обстановки. В края на мач той имаше 11 избавени брейкбола от общо 13.

Във втория сет стоеше на корта даже по-уверено. 19-годишният българин играеше пълноценно до края на срещата, въпреки тя да бе доста физически и душевен изтощаваща. Допускаше по-малко неточности от международния №270, който изпитваше съществени проблеми на сервис.

Нестеров не беше надалеч от това да затвори срещата още на начален удар на съперника си при 5-3, откакто Карузо стартира с двойна и позволи нова непредизвикана неточност за 30-30. Не съумя да надгради, макар че опита да бъде самодеен и бе покрай приключи на мрежата.

В своето подаване обаче бе безапелационен и приключи с уинър от минаващ удар – 7-6(4) 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР