Sofia Open дава възможност на българските фенове на тениса да

...
Sofia Open дава възможност на българските фенове на тениса да
Коментари Харесай

Sofia Open с официално съобщение относно провеждането на турнира през 2023 г.

Sofia Open дава опция на българските почитатели на тениса да се допрян до международния хайлайф към този момент в продължение на 7 години, през които се утвърди като едно от най-големите спортни събития у нас. В неделя завърши неговото тазгодишно издание, а ден по-късно в предаването Break Point по Max Sport бе обявено, че това може да е бил последният път, в който се организира конкуренцията, като информацията е била доказана от три самостоятелни един от различен източника.

Въпреки всичко обаче Sofia Open попада в формалния календар на АТР за сезон 2023, а датите, на които е планувано да се състои въпросното събитие са от 30 януари до 5 февруари. Това значи, че шампионатът в родната столица би могъл да се застъпи с датите на осъществяване на мача сред България и Нова Зеландия за класиране в Световна група I на Купа " Дейвис ". Националният ни тим ще гостува на Нова Зеландия, които като домакини имат право да изберат дните, в които да се състои дуелът, като двете вероятни варианти са 3-4 или 4-5 февруари. 

Днес от Sofia Open разгласиха публично изказване, в което прецизират какъв тъкмо е казусът с провеждането на шампионата през идната година и твърдят, че текат полемики в опит да се резервира конкуренцията в " Арена Армеец " и през идващия сезон.

" Sofia Open желае да внесе изясненост поради всички подозрения, подбудени от информация, която сега циркулира в медиите. В оповестения календар на АТР за 2023 г- датите на Купа " Дейвис " са в спор със Sofia Open. Това основава проблем за Sofia Open, защото през февруари 2023 година националният тим на България ще гостува на Нова Зеландия в мач за влизане в Световна група I на Купа " Дейвис ". В този подтекст се прави настоящо преструктуриране на календара и АТР е в полемики с сътрудниците на Sofia Open - Brandplus и Българската федерация по тенис. 

Официално ще осведомяваме обществеността да решението и бъдещето на Sofia Open незабавно откакто тази информация стане налична за откриване и шерване с всички. Благодарим за търпението и разбирането по този въпрос ", гласи известието, оповестено в формалната страница на шампионата.



 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР