Sofia Open, четвъртфиналЛоренцо Музети – Ян-Ленард Щруф7-6(3), 6-1Лоренцо Музети изигра

...
Sofia Open, четвъртфиналЛоренцо Музети – Ян-Ленард Щруф7-6(3), 6-1Лоренцо Музети изигра
Коментари Харесай

Музети мина и през Щруф за първия си полуфинал на Sofia Open


Sofia Open, четвъртфинал

Лоренцо Музети – Ян-Ленард Щруф 7-6(3), 6-1

Лоренцо Музети изигра нов мощен мач на Sofia Open и доближи до полуфиналите на шампионата след двусетов триумф над Ян-Ленард Щруф. Началото бе доста мъчно за италианеца, който инкасира ранен пробив и изостана с 0-3, само че последователно откри правилния темп и за повторно от началото на сезона се класира за полуфиналната фаза на ATP шампионат. Освен това с днешния триумф той си подсигурява място на Next Gen финалите в Милано през ноември.

Там Музети ще се изправи против сензацията на шампионата – международният №95 Марк-Андреа Хюслер, който по-рано през днешния ден отстрани Камил Майхжак.

Италианският тенисист записа повече асове (9-4) и по-малко двойни неточности (2-4). Освен това четвъртият подложен имаше осезаемо предимство във връзка с уинърите (28-18) и непредизвиканите неточности (6-16). Музети завоюва 86% от точките си на първи сервис (31/36) и осъществя три от петте си точки за пробив (60%), доакто Щруф оползотвори един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

Противно на упованията, дуелът стартира доста по-добре за Щруф. Германецът стигна до брейкпойнт още в самото начало, който бе оползотворен след двойна неточност на Музети. Очевидно италианецът усещаше тежестта от маратонския си конфликт с Александър Лазаров, защото в началните минути на няколко пъти раздвижваше левия си крайник. Щруф се възползва оптимално от обстановката, като сервираше доста добре и относително елементарно натрупа стабилен задатък от 3-0.

Впоследствие обаче Музети откри правилния темп и редуцира пасива си с няколко положителни офанзиви „ сервис-мрежа “. Италианецът продължи да господства и след офанзива в навън на Щруф съумя да върне пробива, след което да възвърне равенството. Световният №30 бе доста покрай цялостен поврат, само че в седмия гейм пропусна точка за пробив след несполучлив опит да пласира топка до страничната линия. Ас на Щруф му върна водачеството, а секунди по-късно дълго разиграване приключи с бекхенд в мрежата на Музети и германецът прекъсна серията на своя конкурент, правейки резултата 4-3 в своя изгода.

Третата ракета на Италия стартира да пласира все по-качествени удари с бекхенд, само че в това време Щруф също прибегна до излизания на мрежата, които изненадаха неговия конкурент. Германецът не бе надалеч от спечелването на сета при 6-5, 15-0, само че Музети отговори с три следващи аса и докара нещата до тайбрек.

В него германецът поведе с 2-0, само че по-късно Музети стартира да пласира къси топки в устрема да подмами германеца да бъде по-агресивен и вероятно да допусне неточности. Този проект се увенча с триумф и след няколко топки в навън на Щруф, съпроводени от ас на Музети, италианецът реализира поврат от поведе с 4-2. Атаките „ сервис-мрежа “ още веднъж влязоха в деяние и роденият в Карара тенисист стигна до три следващи сетбола. Последва ново чудесно воле на мрежата от страна на Музети и той завоюва първия сет със 7-6(3).

След почивката Музети стартира да се движи доста по-добре по корта и завоюва подаването си, а във втория гейм пред него се откриха два следващи брейкпойнта след зрелищно надиграване на мрежата. Италианецът пропусна първия след бекхенд в навън, само че в идващото разиграване Щруф върна жеста и четвъртият подложен осъществя ранен пробив. Музети продължи да господства и след два неубедителни ретура на съперника си, последвани от ас и бекхенд уинър по правата, направи резултата 3-0 в своя изгода.

Щруф опита още веднъж да играе нападателно, само че Музети показва чудесна игра в отбрана, като в това време контраатакуваше по отличен метод с доста качествени волета на мрежата. Това оказа помощ на италианеца да стигне до втори следващ пробив, увеличавайки серията си от следващи извоювани геймове на пет.

Сервисът на Музети продължи да предизвиква големи проблеми на Щруф. Италианецът контролираше все по-лесно разиграванията и направи нова сериозна крачка към успеха, пласирайки превъзходен форхенд уинър по правата за 5-0. Щруф съумя да прекъсне серията на съперника си, само че това бе последният положителен миг за него в мача и след нова офанзива „ сервис-мрежа “, на която Щруф не съумя да реагира, италианецът победи със 7-6(3), 6-1 след 77 минути игра.

„ Беше доста сложен мач, тъй като той сервираше доста добре и съумя да пробие първоначално. Знаех, че би трябвало да съм по-агресивен на негов сервис и съм благополучен, че съумях да го направя. Мисля, че изиграх един от най-силните си мачове на тази настилак “ – сподели международният №30 след дуела.

Музети показа, че е провел къс диалог с Александър Лазаров след мача посред им и насочи похвали към него, както и благодарности към българската аудитория за нейното топло отношение.

„ Не ми беше по никакъв начин елементарно против Алекс, защото той е страховит състезател. След мача поговорихме и той беше много печален, което е изцяло обикновено в подобен миг. Казах му, че в случай че продължава по същия метод и се труди настойчиво, ще доближи най-високото равнище. Той заслужава единствено овации. Утре също няма да ми е елементарно, само че ще дам всичко от себе си и се надявам в неделя да има напълно италиански край сред мен и Яник “.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР