Sofia Open 2022 безспорно ще бъде запечатан завинаги в сърцето

...
Sofia Open 2022 безспорно ще бъде запечатан завинаги в сърцето
Коментари Харесай

Нестеров отново показа потенциала си, но не можа да запише втори успех на Sofia Open

Sofia Open 2022 несъмнено ще бъде запечатан вечно в сърцето на 19-годишния Пьотр Нестеров, който през вчерашния ден дебютира на елитната АТР сцена, освен това по желан метод с триумф над някогашния представител на топ 100 Салваторе Карузо в първия кръг на квалификациите. Варненецът влезе със съществени очаквания в днешния пряк конфликт за място в главната скица на шампионата, само че след здрава борба за час и 38 минути на централния корт в зала " Арена Армеец ", за жалост на всички по трибуните, родният гений отстъпи в поредни сетове пред международния номер 314 - 4:6 2:6. 

Тийнейджърът очевидно изпитваше напрежение в откриващите минути на дуела и в дейностите му се наблюдаваше вдървеност, която провокира редици неточности от бекхенд и пробив в актива на шведа. Постепенно нашето момче възвърне позицията си на корта, като се възползва от неправилност при удар над главата от Мадараш, с цел да навакса пасива си - 3:3. Нов незабавен спад в представянето на Нестеров обаче му коства завоюваното в последните минути и той като се изключи че загуби сервиса си, с това съобщи и откриващия сет.

Във втората част станахме очевидци на маратонски гейм и безспорно най-дългият от началото на шампионата, траял 23 минути, преди под знака на натрупалата се отмалялост и от вчерашния триумф варненецът да се пречупи, предавайки началния си удар. Пьотр не се нуждаеше от доста време, с цел да се оправдава и показва мощна игра наоколо до мрежата, с което паритетът още веднъж възцари в " Арена Армеец ". Световният номер 314 обаче незабавно отговори уместно със мълниеносен рибрейк и откакто избави двата последвали брейкбола за младежа, изцяло го пречупи, с цел да удвои задатъка си в резултата и необезпокоявано постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР