Sofia Live Club бе нажежен до максимум от експлозивния концерт

...
Sofia Live Club бе нажежен до максимум от експлозивния концерт
Коментари Харесай

„Кикимора“ взривиха Sofia Live Club с як концерт и парчета от новия си албум

" Sofia Live Club " бе нагорещен до най-много от избухливия концерт на една от най-емблематичните български рок банди – „ Кикимора “.

Групата с създател Николо Коцев и членове Николай Тодоров – барабани, Никола Здравков – соло вокал, Николай Цветков – бас китара и Александър Антов – клавир, „ заби “ през вчерашния ден вечерта свои познати части, само че и направи показване на някои от песните в новия ѝ албум, който би трябвало да излезе напълно скоро. Албумът се споделя ”For A Broken Dime “ („ За един пукнат грош “) и съчетава присъщото за групата звучене с малко по-модерен и присъщ за новите трендове саунд.

Специално за БГНЕС група „ Кикимора “ показа минути преди излизането на сцената какво да чакат почитателите от нея скоро, по какъв начин се зареждат музикантите преди концерт и кое е това, което ги държи дружно към този момент 11 години и което ги движи да основават все по-качествени артикули.

„ Концерта показва единствено авторски материал върху цели три албума на групата. И най-много материал от новия ни албум. Той звучи съвременно, радиофонично, обляга се и на блус основата на рок музиката. Надяваме се, че ще бъде най-малко толкоз харесан, колкото предния ни албум “, сподели моторът на групата Николо Коцев.

Новият албум е съвсем подготвен, по него има още напълно малко работа. Излизането му е станало допустимо с помощта на финансовата помощ на Национален фонд „ Култура “. Сега Гюгрупата е в развой на търсене на компания-издател. Веднага след завършването той ще бъде показан на вероятни сътрудници.

Предишният албум на групата “Dirty Nails ” беше публикуван предходната година от английската компания " Escape Music " и се популяризира в съвсем целия свят. Албумът получи ласкави мнения в интернационалната преса, като даже влезе в Топ 50 на най-хубавите рок албуми на годината в класацията " Denim & Leather " - на забележителното 9-то място.

Новият албум съдържа 10 авторски песни и продължава традицията на предходния, като се отличава с високо вокално и инструментално майсторство.

Група „ Кикимора “ е основана от китариста, цигулар и композитор Николо Коцев, който преди този момент живее много години отвън рамките на страната, само че чувствайки жадност за търсене на нови пътища, взема решение да се върне в родината си и точно в отговор на тази жадност, основава своя група. Годината е 2011 и доста скоро групата стартира да издава части, които се пеят от всички, „ настава “ и на огромни подиуми. Не след дълго идва и първият албум. Настъпилата пандемия обаче слага бариери пред нея, налагайки се да прекрати участия. Това обаче се оказва ново ентусиазъм за Николо, който взема решение да бъде записан нов албум, напълно на британски. Така на 15 май 2021 година излиза „ Dirty Nails ”.

Името на групата се корени в древнославянската митология, „ Кикимора “ е славянски дух с две лица – положително и неприятно. В това се крие и символиката на групата – основно със обществена устременост, представяща светлината, само че и мрака на актуалния свят.

Групата записва в дома на Николо в студио, наричано от него „ бърлогата на „ Кикимора “.

Това, което държи групата дружно, е другарството, показа преди концерта нощес басистът Николай Цветков.

„ За всички тези съвсем 11 години към този момент, се познаваме доста добре, знаем във всеки един миг кой какво ще направи, даже да е импровизация. И това основаване на нови неща на момента, реализирано единствено с един взор сред нас на сцената, ни доставя наслаждение “.

„ Желанието да бъдем в една общественост, която основава, желанието да творим нова музика, да бъдем дружно на сцена – това е, което същински ни сплотява “, заключи от своя страна Николо Коцев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР