Софи ин’т Велд от Нидерландия е сред евродепутатите, които отново

...
Софи ин’т Велд от Нидерландия е сред евродепутатите, които отново
Коментари Харесай

България и Румъния в Шенген: Нидерландски евродепутат подкрепя членството на двете държави

Софи ин’т Велд от Нидерландия е измежду евродепутатите, които още веднъж ще поддържат България и Румъния за влизането им в Шенген. Скоро Европейският парламент ще гласоподава още една резолюция по тематиката, която обаче няма да постави завършек на ветото на Австрия и Нидерландия. 
Много е значимо тези две страни, една от които е моята, да трансформират мнението си, тъй като и България, и Румъния извършиха критериите през последните години. Наистина е недопустимо да са отвън Шенген.
Софи ин ’т Велд, евродепутат от “Обнови Европа ”

Според Софи ин‘т Велд тематиката се употребява и вътрешнополитически.
Нидерландското държавно управление, и по-точно министър председателят и партията му, от години водят акция против България, Румъния и някои други страни, като провокират безпокойствие и даже ненавист против хората от Централна и Източна Европа, тъй като това обслужва задачите им за изборите. Нидерландският министър председател знае доста добре каква е обстановката и в случай че промени мнението си, ще би трябвало да изясни това на хората.
Софи ин’т Велд, евродепутат от “Обнови Европа ”

Миналия месец депутатите от Комисията по петиции в Европейския парламент настояха България и Румъния да влязат в Шенген до края на годината. Според тях ветото на Австрия и Нидерландия е основало антиевропейски настроения и вреди на стопанската система.Последното сходно гласоподаване се организира предишния октомври, когато у нас действаше длъжностен кабинет.
Лично аз намирам новото българско държавно управление за доста забавно. Надявам се в името на страната да успее. Разбира се, това е нова формула. И опит в прочут смисъл. Но е доста умно, че партиите взеха решение, че в този момент има потребност от непоклатимост и промени. Мисля, че могат да дадат образец на Европа.
Софи ин’т Велд, евродепутат от “Обнови Европа ”

Финалното съвещание на евродепутатите преди лятната почивка стартира в понеделник, а в дневния ред е и гласуването за България и Румъния в Шенген.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР