Содата за хляб е универсална съставка, която хората използват за

...
Содата за хляб е универсална съставка, която хората използват за
Коментари Харесай

Използвах содата по този начин и се подмладих с 10 години за минути

Содата за самун е универсална съставна част, която хората употребяват за всичко, като се стартира с разчистване, козметични процедури до възстановяване на цялостното здраве. Освен това, содата за самун може да избелва облеклата ви, да чисти миризми, да освежава килимите и да почиства разнообразни типове повърхности. Въпреки това, доста малко хора знаят, че содата може да направи чудеса за вашата кожа и коса.
Ето основните предимства:Бели зъби
Проверете етикета на избелващата паста за зъби във вашия дом - тя би трябвало да съдържа сода. Когато се смесва с водороден прекис, содата може дейно да избелва зъбите ви, само че не я използвайте постоянно, защото може да повреди емайла на зъбите ви. Достатъчно е един път седмично.
Елиминира акнето
Содата за самун е отлично естествено средство за лекуване на пъпки и акне - просто го смесете с вода, с цел да приготвите пастата, по-късно я нанесете върху засегнатите области и оставете да изсъхне, преди да я измиете с топла вода.
Омекотява кожата
Содата за самун може да направи кожата ви супер мека. Просто я смесете със сапун и вода и поставете сместа върху ръцете си, след което оставете да изсъхне и изплакнете с топла вода.
Елиминира неприятния аромат на тялото
Напълнете ваната с вода и прибавете чаша сода за самун. Правете тази баня два пъти седмично, с цел да премахнете всички бактерии по кожата и да премахнете неприятната миризма на тялото си.
Освежава дъха
Ментата не може да ви помогне при положение на неприятен мирис, само че содата може. Добавете чаена лъжичка в чаша вода и разбъркайте добре, по-късно изплакнете с разтвора устата, с цел да изчистите всички бактерии, причиняващи неприятен мирис.
Почиства ноктите
Смесете содата и водата в съответствие 3: 1, по-късно поставете пастата върху ноктите и изплакнете добре. Това съвършено ще почисти ноктите ви и ще омекоти кожичките.
Почиства косата
Шампоаните и балсамите в никакъв случай не работят както са рекламирани и могат съществено да повредят косата и скалпа. За благополучие, содата за самун може да очисти скалпа - използвайте я един път месечно, с цел да настройките равнищата на pH на скалпа и да подобрите качеството на косата си.
Елиминира несъразмерната пот
Содата за самун е отличен натурален дезодорант. Смесете го с няколко капки от обичаното си етерично масло и нанесете малко в региона на подмишниците, с цел да елиминирате бактериите и да премахнете миризмата. Тази примес работи отлично и ще ви поддържа свежи за часове./ Zdrave.to

 

И още:

Вероятно всеки от вас има най-малко един пакет сода за самун в дома си тъкмо в този момент. Може да имате един пакет сода в килера, един в хладилника, с цел да всмуква неприятните миризми и различен под мивката, който да употребявате за разчистване.

Но това, което може би пропускате, е че можете да употребявате содата за здравословни цели, тъй че може да сложите един пакет и в аптечката.
Какво тъкмо е содата за самун?
 11 изгоди за здравето от содата за самун Това е 100 % натриев бикарбонат, който може да се употребява като преобразяващ сътрудник в печивата. Когато се смеси с киселина, содата за самун реагира, като прави мехурчета и отдава въглероден двуокис, което набухва тестото.  Исторически отчети демонстрират, че доста цивилизации са употребявали форми на содата при подготвяне на самун и други храни, като набухвател. В естествената си форма, содата за самун е известна като нахолит, който е част от натуралния минерал Натрон. Натронът, който съдържа огромни количества натриев бикарбонат, е бил употребен още от антични времена.

Например, египтяните са употребявали натронът като сапун. И по този начин до 1846 година когато докторите Остин Чърч и Джон Дуайт стартират да създават и продават съединението, което и до ден сегашен е известно като сода за самун. До 1860 година содата бива включвана в готварски книги, само че към момента е известна най-вече като добавка за готвене. И по този начин до 1920 година, когато нейната еластичност се уголемява и от 1930 година бива необятно рекламирана като „ потвърден медицински сътрудник. “
11 изгоди от содата за самун за вашето здраве
Можете да си купите 1 пакет сода за самун на доста ниска цена, което я прави един от най-евтините лекове, които може да имате на разположение. Освен, че можете да я прилагате за незначителни произшествия и пострадвания, содата за самун може да се включи към редовните  ви хигиенични привички.

1. Натурален дезодорант  

 11 изгоди за здравето от содата за самун Ако желаете да се избегнете парабените и алуминия, които са съставки в доста дезодоранти и антиперспиранти, вместо това пробвайте да смесите една щипка сода за самун с малко вода. Тази елементарна паста образува ефикасен и натурален дезодорант. Можете също по този начин просто да нанесете единствено сода за самун под мишниците си.

2. Ухапвания от насекоми 

Нанесете паста от сода за самун и вода върху ухапванията от инсекти, с цел да облекчите сърбежа. Също по този начин можете просто да нанесете сухия прахуляк на содата върху кожата си. Това е и ефикасен лек за сърбящи обриви от токсичен бръшлян. Содата за самун оказва помощ за облекчение на леки раздразнения на кожата и сърбеж, като обезврежда токсините и дразнителите върху повърхността на кожата.

3. Инхалации и гаргари при простуда

 11 изгоди за здравето от содата за самун Содата има мощно антибактериално деяние и може да се употребява, когато усетите, че ви заболява гърлото, подува се или имате хрема. Гаргара се прави като във вода се разтвори сода толкоз, че да се получи мек разтвор. С този разтвор може да вършиме няколко пъти дневно гаргара. Инхалация се прави като към купа с гореща вода (не вряла) сложите една супена лъжица с връх сода. Заставате над нея и покривате главата си с забрадка. Вдишвайте през носа и през устата. Може да вършиме два пъти дневно, може да добавите и масло от мента, евкалипт или друго.

4. За накисване на ходила и ексфолиант

Прибавят се три супени лъжици сода за самун във ваничка с топла вода за една ободряваща вана за крайници. За в допълнение ексфолиране можете да обтриете краката си с паста от сода за самун и вода. Паста, направена от три елементи сода за самун и една част вода може да се употребява като ексфолиант за лице и тяло. Това е натурален, на ниска цена и задоволително гальовен способ, с цел да се употребява всеки ден.

5. Релаксираща вана

Содата за самун и ябълковият оцет са чудесна спа-комбинация за вана. А като бонус – ще почистят ваната и канализацията!

6. Препарат за разчистване на ръце

Смесете три елементи сода с една част вода, с цел да извършите натурален препарат за разчистване на ръце, който ще почисти мръсотии и ще обезврежда неприятните миризми.

7. Премахване на тресчици

Добавете една супена лъжица сода за самун в дребна чаша с вода, по-късно накисвайте засегнатата област по два пъти дневно. Треската ще излезе от единствено себе си след няколко дни благодарение на това лекуване.

8. Средство против слънчево изгаряне

 11 изгоди за здравето от содата за самун Добавете половин чаша сода за самун в хладка вода във ваната, по-късно се накиснете във ваната, с цел да почувствате незабавно естествено облекчение. Когато излезете, оставете кожа ви да изсъхне на въздух, вместо да я сушите с хавлиена забрадка. Можете да приложите леден компрес от сода за самун и вода непосредствено върху наранена от слънчевото изгаряне част.

9. Засилете спортното си показване

Бегачи на дълги дистанции от дълго време практикуват по този начин наречения „ сода допинг “ – и по-точно одобряват сода за самун на капсули – преди надпревари, с цел да подобрят резултатите си, мярка, която се счита, че работи по същия метод като натоварването с въглехидратна диета. То също е потвърдено, че усъвършенства скоростта измежду плувците. Макар че аз не предлагам да го пробвате, това е още един образец за изгодите от содата за самун. Изследователите означават:

“По създание, натриевият бикарбонат е алкално вещество, което усилва рН на кръвта. Това наподобява понижа и компенсира киселинността, произвеждаща се в мускулите по време на интензивни, анаеробни извършения, по време на които доста бързо се създава млечна киселина. “

10. Паста за зъби

 11 изгоди за здравето от содата за самун Содата за самун има меко абразивно деяние, което оказва помощ за унищожаване на зъбната плака, полира и почиства зъбите, и обезврежда неприятния мирис. Преглед на данните от пет следени клинични изследвания открива, че паста за зъби, съдържаща сода за самун ускорява успеваемостта на отстраняването на плака при миене на зъбите, в сравнение с паста за зъби без сода. Също по този начин, содата за самун има мощно антибактериално деяние против стрептококус бактерии, които имат забележителен принос за гниенето на зъбите. За извънредно ефикасна паста за зъби и венци, използвайте примес от шест елементи сода и една част морска сол.

Поставете ги в блендер и разбърквайте в продължение на 30 секунди, по-късно поставете сместа в комфортна кутийка/бурканче. Намокрете върха на показалеца си и поставете малко количество от сместа на венците си.

Започнете с горните венци първо извън, по-късно от вътрешната страна, последвано от долния венец извън по-късно от вътрешната страна, както и по зъбите. След 15 минути изплакнете устната празнина. Тази примес работи извънредно антибактериално.

Трябва да бъдете внимателни при почистването на устната празнина,  тъй като содата за самун може да бъде прекомерно абразивна към вашия зъбен гланц, и както доктор Куратола счита, че неутрализирането на устния микробиом може да има противоположен резултат.

11. Избелване на зъби

За естествено избелване на зъбите смачкайте една ягода и смесете с половин чаена лъжичка сода за самун. Нанесете сместа върху зъбите си и изчакайте 5 минути. След това измийте зъбите си и изплакнете устата. Препоръчително е този способ да не се употребява по-често от един път седмично, защото несъразмерната му приложимост може да повреди зъбния гланц.
Как да използваме содата за самун като естествен почистващ препарат
 11 изгоди за здравето от содата за самун Ако ви е мъчно да повярвате, че нещо толкоз нормално и на ниска цена като содата за самун може да почисти дома ви, замислете се за това: содата се е употребила за почистването на вътрешните медни стени на Статуята на Свободата по време на нейното възобновяване през 1986 година. Содата дейно отстранява мръсотията, без да вреди на медта – тъй че, мислите ли че може да свърши добра работа и във вашия дом? Ето и някои от най-ефективните почистващи изгоди от содата за самун:
Содата за самун е ужасно средство за разчистване на банята и кухнята. Просто поръсете повърхностите със сода за самун, към която можете да добавите няколко капки етерично масло, като да вземем за пример лавандулово или масло от чаено дърво, които имат мощно антибактериално деяние. Смесете сода за самун с ябълков оцет и използвайте сместа, с цел да отпушите канала.  За задачата поръсете канала със содата и по-късно излейте ябълков оцет в канала, оставете да подейства към 15 минути и изплакнете с топла вода. Това е безвредна опция на токсичните препарати за отпушване на канали. За елементарно разчистване на загорели тенджери и тигани , накиснете ги в гореща вода и сода за самун за към 15 минути. Можете да употребявате сода за самун, с цел да почистите скара или барбекю Почистете бебешките играчки  като ги потопите в примес от 1 литър вода и 4 супени лъжици сода Содата за самун може да се употребява като омекотител за пране , за избелване на бели тъкани или избистряне на цветовете на облеклата. Просто прибавете към 1 кафена чаша към прането. Содата е натурален почистващ препарат за килими/мокети . Поръсете сода върху килима и оставете по този начин за към 15 минути, по-късно оберете с прахосмукачка. За да полирате сребро  без да употребявате токсични препарати, напълнете кухненската мивка с топла вода, сложете един лист алуминиево фолио и содата за самун, и накиснете среброто/сребърните принадлежности до момента в който не блеснат. Използвайте содата като дезодорант за обувки  като поръсите със сода вътрешната част на вашите обувки Поръсете сода за самун върху плодовете и зеленчуците , с цел да отстраните замърсяванията по тях.


zdravei.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР