Содата за хляб е незаменима във всяка кухня, но не

...
Содата за хляб е незаменима във всяка кухня, но не
Коментари Харесай

9 много полезни приложения на содата за хляб

Содата за самун е незаменима във всяка кухня, само че не всички домакини знаят какъв брой доста приложения може да има тази на пръв взор тривиална съставна част.

При готвене, разчистване, разкрасителни процедури и даже като лек за стомашни проблеми, содата за самун наподобява потребна, без значение от вашите потребности.

Ето 9 доста потребни приложения на содата за самун:

1. Освежаване на дъха - содата за самун може да се употребява и за ободряване на дъха ви, като вода за уста. Смесете 1 чаена лъжичка сода за самун с чаша вода и изплакнете устата си с тази примес.

2. Избелване на зъбите - цветът на зъбите ви може да се изсветли мигновено благодарение на сода за самун. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите сода за самун върху четката си за зъби и по-късно да се изчеткате, като че ли употребявате паста за зъби. Не се предлага обаче този способ на избелване да се употребява всекидневно, тъй като содата за самун може да е прекомерно абразивна за зъбния ви гланц.

3. Пилинг на кожата - за кадифена кожа е нужен пилинг. Целта е да бъдат отстранени мъртвите кафези. Смесете 3 елементи сода за самун с една част вода и по-късно масажирайте кожата си с кръгови придвижвания. Изплакнете кожата в края с топла вода и се насладете на резултатите.

 приложения на содата за самун

4. Успокояване на леки кожни изгаряния и раздразнения - сърбежът, породен от слънчево изгаряне, само че и кожни раздразнения, може да се облекчи със сода за самун. Разтворете 1-2 чаши сода за самун във вана, цялостна с топла вода, след което вземете релаксираща вана във въпросната вода. Ще забележите, че чувството за сърбеж ще изчезне, откакто излезете от водата.

5. Избелване на облекла - спалното долни дрехи и облеклата със ярък цвят могат да пожълтеят с времето. Содата за самун може да се употребява като избелващо средство. Използвайте половин чаша сода за самун с нормалния препарат, употребен за пране на долни дрехи или пране.

6. Почистване на кухнята - содата за самун освен има способността да почиства петна от повърхности, само че и отстранява неприятните миризми. За да употребявате сода за самун за разчистване на фурната, кухненския плот, мивката, микровълновата печка или котлона, всичко, което би трябвало да извършите, е да подготвите паста за сода за самун и вода. След това използвайте пастата като почистващ артикул и незабавно ще забележите резултатите.

7. Премахване на петна от килима - пригответе разтвор на основата на сода за самун и оцет и го използвайте за разчистване на петна от килими.

 разчистване със сода за самун

8. Почистване на плодове и зеленчуци - в случай че се притеснявате от пестицидите по плодовете и зеленчуците, е добре да знаете, че те могат да бъдат отстранени на 100% със сода за самун. Накиснете плодовете и зеленчуците в съд с вода, в който авансово сте разтворили сода за самун. Изследване на тази тематика стигна до заключението, че 12-15 минути накисване на зарзавата във вода със сода бикарбонат са задоволителни за цялостно унищожаване на пестицидите.

9. Против миризливи обувки - поставете супена лъжица сода за самун в сгънато тензухче или марля, след което поставете всяка торбичка в обувка. Оставете содата за самун да всмуква неприятните миризми за една нощ.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР