Содата за хляб е лесна за закупуване в магазин, защото

...
Содата за хляб е лесна за закупуване в магазин, защото
Коментари Харесай

Хитри начини за почистване на петна в дома със сода!

Содата за самун е лесна за закупуване в магазин, тъй като е известен артикул, който постоянно се употребява при печене. Но  содата за самун има доста други приложения в дома: кухня, козметика, медикаменти и разчистване. Содата е идеална за разчистване на доста домашен уреди. Не е нужно да купувате подготвени химикали, с цел да почистите дейно!

Сода за самун като почистващо средство

Содата е подобаваща за разчистване на всички пластмасови и емайлирани артикули, защото не надрасква почистените повърхности.

Премахване на неприятните миризми - Содата за самун е благонадежден артикул, който всмуква влагата и миризмите. Той ще ги отстрани от хладилника (например миризма на риба) или от съдомиялната машина, където неприятната миризма на мръсни съдове продължава да има от време на време и след измиване. За да се отървете от миризмата, изсипете 1 супена лъжица сода за самун в чаша вода и я разтворете. Оставете приготвения разтвор в хладилника, шкафа или съдомиялната машина за няколко часа. Разпръснат върху тапицерията на автомобила, содата за самун ще обезврежда остарялата миризма на цигара. също може да я употребявате за унищожаване на острата миризма на чесън или лук от ръцете ви. Достатъчно е да втриете малко сода в ръцете си и по-късно да изплакнете щедро с топла вода. За да премахнете неприятните миризми от обувките, изсипете сода вътре в обувките за една нощ. На сутринта извадете содата и почистете обувките.

Почистване на дъската за рязане - содата е cudesна за ободряване на дъската за рязане или кухненските кърпи, които използваме постоянно в кухнята. Избършете мръсните предмети с разтворена сода във вода или ги оставете да киснат в разтвора за няколко минути.

Почистване на стъклото на фурната - запечено стъкло на фурната може дейно да се измие с приготвена гъста паста от сода и вода. За да приготвите пастата, смесете 3 супени лъжици вода с 3 супени лъжици сода за самун.

Почистване на скара - поръсете мръсната решетка с топла вода, поръсете я щедро със сода за самун и я оставете за една нощ. На идващия ден измийте решетката и я избършете на изсъхнало.

Почистване и стерилизация на пералнята - ще почистим барабана на пералнята вкъщи. Изсипете сода за самун в чекмеджето за прахуляк. Препоръчително е да стартирате празна стратегия за разчистване на всеки 40 цикъла. Програмата лишава почти 70 минути и почиства вътрешността на пералнята при 90 ° С.

Премахване на разнообразни петна - содата ще отстрани петна от вино, кръв  и мазнини от килима. 

Почистване на бижута - мазното и матово покритие върху злато наподобява грозно. Най-добрият метод да се отървете от мръсотията е да приготвите разтвор със стърготини от сапун, малко количество сода за самун (около половин чаена лъжичка) и топла вода. Накиснете бижутата в този разтвор за 30 минути. След това изплакнете и полирайте повърхността с цел да получите стремежи резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР