Сода бикарбонат в градината – истинско чудо за растенията! Тя

...
Сода бикарбонат в градината – истинско чудо за растенията! Тя
Коментари Харесай

Приложения на содата за хляб в градината

Сода бикарбонат в градината – същинско знамение за растенията! Тя е в положение да ги подхрани и да отблъсне вредителите. Вероятно имате няколко пакетчета сода за самун вкъщи. Това бяло богатство не би трябвало да остава неизползвано.

Содата от дълго време се употребява при разчистване на дома, за стерилизация, като първа помощ за хубост и здраве, само че знаете ли, че е чудесно помощно средство в градината.

Сода бикарбонат в градината вместо пестициди

За битка с вредителите содата за самун е 100 пъти по-ефективна и по-добра от пестицидите. Можете да си извършите спрей, който може да унищожи вредителите, без да навреди на потребните инсекти и хората.

Смесете една чаена лъжичка сода за самун, 1/3 чаша зехтин и 1 чаша вода. Разбъркайте добре тази композиция, тъй че содата за самун да се разтвори добре, по-късно прехвърлете всичко в спрей бутилка и напръскайте растенията.

Ако се борите с гъбични болести по растенията, пръскайте ги с този разтвор на всеки два дни, до момента в който растението оздравее. Използвайте този спрей върху рози и лози.

За да отблъснете насекомите, направете спрей от супена лъжица зехтин, супена лъжица сода за самун и няколко капки течен сапун и разредете всичко в 5 литра вода.

Пръскайте с тази течност един път на всеки три дни.

Ако имате проблем с мравките, можете да ги унищожите при източника им с композиция от сода бикарбонат, захар и оцет. Просто прибавете пет чаени лъжички пудра захар в купа и я смесете със сода за самун. Не използвайте кристална захар, а единствено пудра захар, тъй като мравките са задоволително умни да отделят зърната на содата за самун от захарта.

За да сте сигурни, че сте умъртвили всички мравки, напръскайте с оцет пътя им. Това сигурно ще ги убие, тъй като оцетът съдържа фунгицид, който е гибелен за мравките.

Тестване на PH на почвата

Някои растения се отглеждат извънредно в кисела почва, до момента в който други избират алкална. Следователно би трябвало да знаете PH на почвата и да отглеждате растения съгласно нея.

Тествайте почвата си с оцет и сода за самун.

В няколко чаши съберете пръст от разнообразни елементи на градината или двора. Изсипете оцет в една чаша с пръст. Ако почвата стартира да се пени, това значи, че е алкална. Което значи, че нейното PH е над 7.

Ако няма реакция, вземете друга проба и изсипете в нея сода бикарбонат и малко вода. Ако почвата стартира да се пени, това значи, че нейното PH е под 7, което значи, че имате кисела почва.

Красиви цветя благодарение на сода бикарбонат

За цветя, които виреят единствено в алкална почва, като хортензии, бегонии и мушкато, можете да ги стимулирате да цъфтят още по-добре със сода за самун. Просто разтворете малко сода за самун във вода и полейте цветята.

Ако желаете хортензиите да устоят по-дълго във вашата ваза вкъщи, направете същото. Разбъркайте содата за самун във вода и сложете хортензиите в тази вода.

Елиминиране на охлювите

Ако желаете да се отървете от охлювите в градината си, не забравяйте, че не е нужно да употребявате химикали. Просто ги поръсете със сода за самун и те ще умрат. Можете също да извършите „ защитна пътека ” към растенията от сода бикарбонат, като я изсипете непосредствено върху земята.

Доматите ще бъдат сладки като ябълки

Просто намалете киселинността на почвата към доматите, като поръсите сода за самун.

Подмладете растенията

Содата за самун има свойството да подмладява растенията. След третирането със сода бикарбонат цветята ще цъфтят, както в никакъв случай до момента. Достатъчно е да извършите разтвор от вода със сода за самун и малко морска сол (разтворете лъжица сода бикарбонат и лъжица морска сол в пет литра вода).

Убива плевелите

Можете да унищожите плевелите към къщата си със сода за самун. Полейте добре плевелите и по-късно ги поръсете щедро със сода бикарбонат.

Вижте още: Избелване на пердетата

Убива гъсениците по зелето, карфиола или броколите

Смесете равни елементи сода за самун и брашно и поръсете зелето, карфиола или броколите с тази примес.

Почистете ръцете си след работа в градината

Всеки, който е работил в градината, знае какъв брой мъчно се отстранява мръсотията. Сега можете да почистите ръцете си със сода за самун без изпитание. Нанесете сода за самун върху мокри ръце и разтрийте и ще видите по какъв начин мръсотията от порите изчезва пред очите ви.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР