Сочно и точно, пилешко филе с хрупкава коричка от ароматни

...
Сочно и точно, пилешко филе с хрупкава коричка от ароматни
Коментари Харесай

Пилешко Пармиджана

Сочно и тъкмо, пилешко филе с хрупкава коричка от ароматни сиренца!

Необходими Продукти

● пилешко месо - 4 пеперуди пилешки гърди (филе)
● доматен сос - 400 мл.
● чесън - 3 скилидки
● босилек - 2 шепи свеж
● зехтин
● сол
● черен пипер
● моцарела - 250 г
● самун - 2 филии
● пармезан - 50 гр.
● чесън - 1 скилидка
● магданоз - шепа

Начин на подготвяне

Разрежете всяка пеперуда на половина и отделете 8 части пиле. Ако са прекомерно дебели, можете да ги разполовите още един път.

Посолете, поръсете с черен пипер и запържете леко в тиган с малко зехтин за няколко минути от страна, до момента в който станат златисти. Прехвърлете филетата в съда за печене. Намалете котлона на най-малко.

В същия тиган, в който сте запържили пилето, прибавете малко зехтин и запържете за секунди нарязания на ситно чесън, с цел да укрепи аромата си. Изсипете доматения сос и бъркайте. Добавете нарязания на ситно босилек, сол и черен пипер.

Отдръпнете от котлона, щом се редуцира. Загрейте фурната на 190 градуса. Ако печете в керамичен съд или йенска тава, сложете съда в студена фурна. Залейте филетата с доматения сос. Отгоре подредете по комат сирене Моцарела.

В купа настържете пармезана. Натрошете филиите самун, нарежете магданоза и стиснете скилидката чесън. Разбъркайте добре и нанесете щедро от сухата примес върху филетата. Изпечете ястието с пилешко за 25 минути. Поднесете с гарнитура от задушени картофи и чаша бяло вино

Вкусни Пилешко Пармиджана!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР