Соченият за следващата суперзвезда на европейския баскетбол Лука Дончич все

...
Соченият за следващата суперзвезда на европейския баскетбол Лука Дончич все
Коментари Харесай

Дончич още не е взел голямото решение

Соченият за идната суперзвезда на европейския баскетбол Лука Дончич към момента не е взел най-важното си решение - дали ще отиде в НБА още през идващия сезон. 19-годишният словенски гард на Реал (Мадрид) евентуално ще бъде определен в Топ 3 на идния Драфт, само че загатна, че не е несъмнено дали ще заиграе в Щатите от есента.

Двуметровият гений и съотборниците му се готвят за идната среща с ЦСКА (Москва) във Файнъл 4 на Евролигата. Дончич приказва пред медиите в Белград преди утрешния конфликт с съветския отбор.

“Не съм сигурен дали това са последните ми два мача в Евролигата. Все още не съм взел това решение. Вероятно ще го направя след сезона”, сподели младият баскетболист.

“Извадил съм си поуките от предходния Файнъл 4. Смятам, че съм по-добър баскетболист от предходната година. Всички сме си научили урока”, разяснява Дончич миналогодишнoто присъединяване на тима си на финалната четворка, което бе и дебютно за него. Тогава “белите” отстъпиха на бъдещия първенец Фенербахче в полуфиналите, а той приключи с едвам 3 битки и 3 асистенции при пукотевица 0/6 за 17 минути игра.

“Сезонът ни досега е прелестен. Нямаше нищо елементарно. Всички видяха това. Но свършихме доста добра работа. Би били прелестно да подвигна трофей и с Реал, откакто завоювах европейската купа със Словения предходната есен”, добави още един от водачите на испанския отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР