Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро е приютил в ЮАР издирваният

...
Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро е приютил в ЮАР издирваният
Коментари Харесай

Версия на службите: Къро е приютил издирвания за убийство чрез Интерпол Иво Масларов

Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро е приютил в ЮАР търсеният за ликвидиране къде ли не посредством Интерпол доведен наследник на Емилия Масларова-Иво Масларов. Това е една от работните версии на спецслужбите, научи Фрог от вътрешни източници.
Припомняме ви, че съгласно прокуратурата точно Масларов е поръчал изтезанието на Станка Марангозова, разстреляна на 10 октомври м. година Малко прочут факт е, че Къро и Масларов се познават от близо 30-години. Станали изключително близки откакто двамата били част от групировката ВИС-2.

След разпада й, те траяли да работят по „ взаимни планове “, свързани с закононарушения, настояват ченгета. Има съмнения, че Красимир Каменов има сериозен принос в ликвидирането на Марангозова. В този интервал Къро, който другояче от дълги години живее в ЮАР, си е бил в България. Любопитното е, че се завърна в средата на предходната година, само че малко преди прокуратурата да заяви за разкритията към убийството на дамата, още веднъж духна за ЮАР.

Не се изключва вероятността Къро да е очаквал да бъде арестуван и да е напуснал страната, с цел да избегне правораздаване. Източниците ни са безапелационни, че откакто кацнал на родна земя, Къро се заел с изнудване на доста хора, за да си обезпечи солидни приходи. Този факт, обаче бил видян от службите. Твърди се, че даже бил на надзор. Припомняме ви, че на 10 март от държавното обвиняване пуснаха записи, направени от някогашните съдружници на Божков – братята Цветомир и Боян Найденови- Цеките. На един от записите се чува по какъв начин Черепа им споделя, че Къро отишъл при него и го питал „ Защо не ме остави да омаам Цеките?”.

Сериозни съмнения има и за това, че групата на Къро има пръст в самоубийството на мъжа до журналистката Диана Найденова- строителният бизнесмен Борис Йорданов, който си тегли патрона в първокласното си возила при започване на 2009 година, откакто банка му отхвърля заем. Твърди се, че той е бил грубо притиснат от бандата по метода, прибавен и по отношение на на Станка, като не е намерил различен излаз, с цел да се отърве от нарушителите.

Преди към пет години името на Къро нашумя около интернационално следствие за контрабанда на цигари от Турция и някогашните руски републики. Според секретна информация, той работил с сътрудници, които имали фабрики за произвеждане на тютюневи произведения в Молдова, Грузия и Армения. За да върви гладко далаверата, за корупция се отчитали ежемесечно сред 30 000 и 50 000 евро.

Красимир Каменов е притежател на сдружението „ Ауто мобайл “. То е правоприемник на приватизираната през 90-те години от хора на ВИС-2 общинска компания „ Паркинги и гаражи”. В досиетата на службите Къро попада като финансиста на най-мощната група за трафик на кокаин, работила у нас в края на предишния век. Нещо повече, точно пред него парите от незаконната активност се изпирали. Твърди се, че точно по този метод той е придобил „ Ауто мобайл “ и редица общински компании.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР