Соченият за извършител не признава вина, Районният съд потвърди ареста

...
Соченият за извършител не признава вина, Районният съд потвърди ареста
Коментари Харесай

Пловдивската ясновидка, залята с киселина: И 1 милион да ми платят, нищо не могат да ми върнат

Соченият за причинител не признава виновност, Районният съд удостовери ареста му
51-годишният Веселин Вълчанов от Враца, упрекнат за помощник на съгражданина си Йордан Цветанов в заливането с киселина на гадателката Тони в дома ѝ в Пловдив, опита да се контракти за условна присъда. Той реализира съглашение с прокуратурата за 3-годишно наказване с 5 година изпитателен период. То обаче не беше утвърдено от Районния съд, тъй като би трябвало делото да бъде разграничено и различен състав да го прегледа.

Пловдивчанката Антоанета Тодорова е трудноподвижна и за нея се грижат асистенти. Прехранвала се с гледане на кафе и карти. Никога не била получавала закани, до момента в който през есента на предходната година не я посетил Веселин Вълчанов. Според прокуратурата той ѝ споделил, че " ще я потроши ", защото била в комбина с някакъв ходжа и вземала доста пари. мъжът ходил няколко пъти до дома ѝ, където тя правила сеансите.

Вълчанов и 41-годишният Йордан Цветанов се познавали, защото живеели в един квартал във Враца. На 14 март те пристигнали в Пловдив и по-възрастният паркирал колата покрай комплекса на гадателката. Той следял за спънки, до момента в който другият, дегизиран с маска, шапка и яке с висока яка, влезнал в блока. Качил се до четвъртия етаж и влезнал през вратата, която била отворена. Щом видяла посетителя, ясновидката го попитала с какво да му помогне. " Аз ще ти оказа помощ ", отвърнал той и лиснал против нея сярна киселина. След това бързо напуснал жилището, върнал се в колата и двамата с Вълчанов потеглили назад към Враца.

Антоанета Тодорова е получила междинна телесна щета. Лицето ѝ е обезобразено, има изгаряния още по корема, врата, ръцете и краката. Днес за първи от тя пристигна в правосъдната зала с инвалидна количка, съпроводена от мъжа с който живее.

" Постигнали сме единодушие за подписване на съглашение. Съдът да признае Вълчанов за отговорен и да му бъде наложено отнемане от независимост 3 година с изпитателен период от 5 години ", сподели в залата юристът на 51-годишния мъж Красимир Баков. Защитникът на другия врачанин Йордан Давчев обаче се възпротиви и съобщи, че защото двамата са упрекнати в едно и също закононарушение, само че като помощник и причинител. " Ако въпреки всичко го позволите, ще създадем искане за разглеждане на мярката за неотклонение ", уточни юристът.

Въпреки мнението да Давчев арбитър Иван Бекяров одобри, че съглашението би трябвало да бъде докладвано и различен състав да реши дали дава отговор на закона. Адвокатът на Цветанов изиска 41-годишният мъж да бъде пуснат под гаранция, защото към този момент 8 месеца е зад решетките. Той уточни, че упрекнатият за негов помощник е на независимост против 3000 лева от 21 август. Съдебният състав обаче откри, че събитията, поради които Йордан Цветанов е арестуван не са се трансформирали. " Той е бил в ареста като обвинен 4 месеца, а делото е импортирано за разглеждане в съда на 17 юли. Оттогава подсъдимият е в пандиза ", съобщи магистратът Иван Бекяров. Следващото съвещание по делото ще бъде на 6 февруари, когато ще бъдат разпитвани очевидци.

" Много ми е мъчно, още се възвръщам ", съобщи отвън залата потърпевшата Антоанета Тодорова. Според гадателката заливането ѝ е било поръчково. Зад целия проект стояла " бизнесменка от София ", само че дамата не смее да я назове. " Дали са ѝ подправена информация, че аз съм имала работа с някакъв ходжа. Разбрах, че той взима ужасно доста пари. Решила е, че това е методът да ме накаже. Това е нечовешко ", изясни още Тодорова. 

Гадателката описа, че въпросната бизнесдама водила каузи против счетоводителката си, която я завлякла с 2,8 милиона лв.. " 5 години губеше, застанах до нея и го завоюва. Това в случай че е признателност, аз съм трамвай ", сподели Антоанета Тодорова. 

Жената съобщи, че концепцията за гражданския иск от 100 000 лева против двамата врачани не била нейна, а юристът ѝ го предложил и тя приела. " И милион да ми дадат, нищо не могат да върнат ", отсече Тодорова.

Никола Михайлов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР