Собствениците на заведения във Варна да бъдат освободени от такса

...
Собствениците на заведения във Варна да бъдат освободени от такса
Коментари Харесай

Заведенията във Варна няма да плащат такса тротоарно право“ три месеца

Собствениците на заведения във Варна да бъдат освободени от такса тротоарно право от 1 януари до 31 март 2022 година

Това гласоподава с огромно болшинство комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет по искане на ресторантьорския отрасъл, оповестяват от пресслужбата на локалния парламент за Moreto.net.

На всички, които са заплатили таксата за интервала януари-март, сумата ще им бъде приспадната от идващите заплащания, бе изтъкнато на съвещанието.

През първите два месеца на годината от таксата за прилагане на тротоари, площади, улични платна и други в локалната хазна са влезнали 172 000 лева На базата на тези данни прогнозата е, че облекчението би довело до понижаване на приходната част в бюджета на общината с към 300 000 лева

Според съветниците тази мярка е нужна, с цел да помогне на сектора да се възвърне от рецесията. През последните две години ресторантьорите бяха измежду най-потърпевшите от COVID-пандемията.

Община Варна за следващ път освобождава комерсиалните обекти и заведенията от такса „ тротоарно право “. През 2021 година на ресторантьорите бяха опростени общо 543 000 лева

Друго искане бе да отпадне заплащането на таксите за издаване на позволения за удължено работно време. Според представителите на сектора Община Варна е единствената в България, която събира сходни такси.

„ Ще изготвим разбор по този въпрос. Евентуалното отпадане на таксата е обвързвано с промени в общинската разпоредба. По тази причина на днешното съвещание не можем да излезем с решение “, изясни ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР