Собствениците на устройства с Android са изправени пред нова сериозна

...
Собствениците на устройства с Android са изправени пред нова сериозна
Коментари Харесай

Заплахата Joker в Google Play инфектира приложения

Собствениците на устройства с Android са изправени пред нова сериозна опасност, която излага на риск сигурността на персоналните им данни. Експерти по сигурността предизвестяват за злотворен програмен продукт с името Joker, който към този момент е инфектирал повече от 20 мобилни приложения за платформата. Според формалните данни общия брой изтегляния на засегнатите заглавия надвишава 472 хиляди, оповестява TechRadar, представен от Digitall.bg.

Всъщност Joker е създаден с концепцията да генерира доходи, като записва потребителите в платени услуги без знанието им. Въпреки това зловредния програмен продукт би могъл да се употребява за кражба на листата с контакти, SMS известия и други Най-големият проблем на Joker е, че автоматизирано си взаимодейства с рекламни уеб сайтове и симулира кликвания и друга интензивност на потребителите. Така да вземем за пример зловредния програмен продукт може да ви направи акаунт в платена услуга в интернет, да получи SMS с код за верификация и да го копира неусетно от вас в надлежно поле. Гугъл са изтеглили засегнатите мобилни приложения, само че към момента не знаем какъв брой смарт телефона са изложени на риск от Joker. Заплахата е следващото доказателство какъв брой деликатни би трябвало да бъдете, до момента в който употребявате устройства с Android.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР