Собствениците на свободно разхождащите се котки са наясно със следната

...
Собствениците на свободно разхождащите се котки са наясно със следната
Коментари Харесай

Защо котката като убие някакво животно го носи на стопаните си?

Собствениците на свободно разхождащите се котки са наясно със следната обстановка: отваряте вратата на вашия домакински любим и на прага получавате подарък под формата на убита плячка. Чудите се за какво котката ви убива почтено животно, откакто купата е цялостна с вкусна и потребна храна? Преди да решите, че вашата котка е единствено студенокръвен, безсърдечен палач, пробвайте се да разберете аргументите за това държание.

Защо котките насят домашните животни, които убиват?

Инстинкт за ловуване
В основата си котките, преди всичко, са ловци. Според неотдавнашно изследване, живите и свободно движещи се котки са виновни за милиарди мъртви птици и дребни животни. Това не значи, че те по своята същина са зли, те просто са изцяло приспособени към хищния метод на живот. Без значение от обстоятелството, че котките са били опитомени за пръв път преди към 10 хиляди години, те резервират фините ловни инстинкти на своите диви предшественици. Въпреки че доста от домашните животни не постоянно ядат и от време на време не убиват плячката си, улавянето на тяхното “препитание” е нужда, породена от еволюцията.

Родителски инстинкт
Най-често това държание се среща при женските котки. Това се дължи на проявлението на родителския инстинкт. В дивата природа майките учат дребните си да се хранят от ранно детство, като им носят мъртви животни и птици.

Домашните котки имат и този инстинкт
Днес домашните котки постоянно са неспособни да дадат поколение и надлежно нямат на кого да предадат насъбрания от поколенията опит. Ето за какво те избират своите господари, тъй като вие сте тяхното семейство, за което е належащо да се грижат. Затова, преди да се засрамите на домашния си любим от не толкоз стремежи подарък, разберете какво предизвиква това държание и оценете по достолепие знака за угриженост и проява на ловните му умения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР