Собствениците на птицеферми излизат на масов протест в София в

...
Собствениците на птицеферми излизат на масов протест в София в
Коментари Харесай

Птицевъди на протест в София в понеделник


Собствениците на птицеферми излизат на всеобщ митинг в София в понеделник. Причина е умъртвяването на десетки хиляди животни поради огнища на птичи грип. Вълната от неодобрение потегли от Хасково, където към този момент има няколко ферми с евтаназирани птици, оповестява Нова ТВ. 

В една от фермите е край хасковското село Гарваново през последните дни бяха евтаназирани 13 000 патици след оповестяването й за огнище на птичи грип. Най-рано след два месеца ще може да бъде възобновено производството на патици. Заради всичко, което се случва в бранша, браншът излиза на митинг.

Всичко стартира с излюпването на дребните патета. Те би трябвало незабавно да бъдат преместени във фермата. Това обаче в част от люпилните сега не може да се случи поради възбраната за придвижване на птици в зоните със болест.

Фермерите настояват, че страната не е с тях, а против тях. Така било още от момента на проучванията за болести. Случващото се носи големи загуби и може да остави хиляди на улицата.

От Агенцията по храните към този момент обявиха, че работят по разпоредбите и припомниха, че са инициирани нова среща с фермерите в понеделник. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР