Собствениците на незаконните дюкяни в Столипиново, построени върху общинска земя,

...
Собствениците на незаконните дюкяни в Столипиново, построени върху общинска земя,
Коментари Харесай

Роми сами си събарят незаконните дюкяни

Собствениците на противозаконните дюкяни в „ Столипиново ”, издигнати върху общинска земя, сами започнаха да ги отстраняват, без да чакат властта да им прати багери. Това описа кметът на „ Източен ” Николай Чунчуков, разпоредил следващата акция за почистване на незаконно инсталираните павилиони на ул. „ Възход ” и „ Крайна ”.

Този път са хванати 10 извършители. На всички са връчени констативни протоколи, след което търговците заедно са се втурнали да бутат постройките. Акциите против противозаконното строителство не стопират. Тази година в махалата са съборени над 100 дюкяна, предходната - към 200, твърди районният кмет.

В администрацията приготвят схеми за 200 търговски обекта в „ Столипиново ” на ул. " Батак ", " Крайна ", " Храбрец ", които ще предложат на искащите. За 20 - 30 кв. метра земя наемите са сред 80 и 150 лв. на месец съгласно общинската цена. Интересът е огромен, единствено в един от дните предходната седмица в кметството пристигнаха 10 души да питат какви са изискванията, с цел да си наемат място за търговия, изясни Чунчуков. Той добави, че изрядните наематели от махалата сами демонстрират непоносимост към техните „ сътрудници ”, които поставят павилиони без позволение и без да заплащат наем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР