Собствениците на незаконни къщи в Арман махала и районната администрация

...
Собствениците на незаконни къщи в Арман махала и районната администрация
Коментари Харесай

Идилия! Роми и пловдивска общинска администрация намериха общ език

Собствениците на противозаконни къщи в " Арман махала " и районната администрация намират общ език и към този момент няма проблем при премахването на противозаконни постройки. Това стана ясно през днешния ден от думите на районния кмет на " Северен " Ральо Ралев и безпрепятствената акция по срутване на следващите противозаконни ромски къщи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Юсеинови, които преди дни даваха конференция, са се срещнали през вчерашния ден с Ралев и са се съгласили сами да си съборят противозаконната си къща. Подали са молба да не вземат участие в днешното срутване, да им се удължи срокът и сами до 1 май да съборят сами къщата си в " Арман махала ". Уверили са Ралев, че ще подадат заявление, с което да си отдръпват делото в Страсбург. Той напомни, че краткотрайно жилище им е предлагано неведнъж, и разясни, че се предлага не от администрацията на община Пловдив, а от " Социално подкрепяне ".

" Има най-малко 5 протокола при мен, които потвърждават, че им е предлагано такова жилище ", акцентира райкметът.

Къщата, с която стартира днешната акция, е на семейство, което не живее в България и все още не са подали молба за настаняване нито в общинско жилище, нито във краткотрайно обществено жилище. Другата къща, която е трябвало да се бута през днешния ден, е на семейство, което единствено си я е съборило.

" То има друга къща вътре в махала. Юсеинови имам иформация, че строят, ще изпратя способените органи да ревизират дали всичко с документите им е наред ", добави Ралев.

По думите му от общо към 25-26 противозаконни къщи в " Арман махала " към надлеза на Карловско шосе множеството са съборени, остават 10-ина къщи за унищожаване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР