Собствениците на MotoGP – Dorna Sports обявиха, че провелата се

...
Собствениците на MotoGP – Dorna Sports обявиха, че провелата се
Коментари Харесай

Гран При на Франция стана най-посетеното състезание в историята на MotoGP

Собствениците на MotoGP – Dorna Sports оповестиха, че провелата се през този уикенд Гран При на Франция е станала най-посетеното съревнование в историята на международния шампионат.

Организаторите на надпреварата на пистата „ Бугати “ край Льо Ман регистрираха обща посещаемост от 278 805 фена от четвъртък до неделя. Разбира се най-посетен бе неделният ден, в който 116 692 минаха през входовете на френското трасе.
 Почти непогрешим Бедзеки завоюва Гран При №1000 в MotoGP, Баная още веднъж не приключи Почти непогрешим Бедзеки завоюва Гран При №1000 в MotoGP, Баная още веднъж не приключи
Това достижение идва в Гран При №1000 в историята на международния шампионат. Малко преди старта на главното съревнование по-рано през днешния ден уредниците на конкуренцията получиха наградата за „ най-хубаво съревнование за 2022 година “. Това отличие се връчва след гласоподаване от страна на тимовете.

„ През целия уикенд атмосферата в Льо Ман беше невероятна – съобщи изпълнителният шеф на Dorna Sports Кармело Еспелета – Ние знаехме, че ние чака страхотна посещаемост в неделя. Но да подобрим върха и да види повече от четвърт милион души е нещо в действителност особено. Искаме да благодарим на локалните уредници за страхотното съревнование, което имаме всяка година тук. Благодаря и на почитателите за тяхната обич и пристрастеност към спорт. Вие направихте днешния ден, в който се отбелязва Гран При №1000,  в действителност специфичен. “

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР