Собствениците на Манчестър сити искат да разширят влиянието си във

...
Собствениците на Манчестър сити искат да разширят влиянието си във
Коментари Харесай

Собствениците на "Манчестър сити" се насочват към футболния пазар в Китай

Собствениците на " Манчестър сити " желаят да разширят въздействието си във футбола с придобиването на нови клубове. Компанията " Сити футбол груп ", в която 87% са владеене на кралската фамилия на Абу Даби, а останалите 13% - на две китайски компании, демонстрира максимален интерес към бързо развиващия се пазар в Азия.

" Сити футбол груп " е мажоритарен или едноличен притежател на четири клуба и има дялове в още два. Компанията има 100% от акциите на " Манчестър сити ", австралийския " Мелбърн сити " и неотдавна закупения " Атлетико Торке " в Уругвай.

Собствениците на " Сити " имат дял от 80% в американския " Ню Йорк сити ", който е взаимен план с " Ню Йорк джайънтс ". Дружеството има още 44.3% в испанския " Жирона ", както и 20% в японския клуб " Йокохама меринос ".

" Много е евентуално да създадем нови придобивки. За задачата оглеждаме някои места по света. Съществуват доста забавни пазари и постоянни шампионати с положителни мнения, в това число в Азия ", сподели комерсиалният шеф на " Сити футбол груп " Том Глик.

Той уточни Япония, Южна Корея и Индия като места с капацитет. По думите му обаче " здравето на футбола е в Китай ", защото там играта се радва на огромна поддръжка от държавното управление, което трансформира страната в " изключително атрактивна дестинация за вложителите ".

Китай си е сложил амбициозната цел да стане международна мощ на национално равнище до 2050 година, като за задачата ще бъдат открити 50 хиляди футболни академии до 2025 година Мащабният проект включва и спечелването на международното по футбол.

" Местното състезание към този момент е много устойчиво - с добра посещаемост и добра телевизионна гледаемост, тъй че в този момент е едно вълнуващо време за футбола в Китай. Това е един от пазарите, които следим, с цел да влагаме ", сподели още Глик.

Наскоро " Сити футбол груп " регистрира загуба от 71 милиона паунда за финансовата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР