Собствениците на кемпери няма да ги пререгистрират след законовите промени,

...
Собствениците на кемпери няма да ги пререгистрират след законовите промени,
Коментари Харесай

МВР: Собствениците на кемпери не трябва да ги пререгистрират

Собствениците на кемпери няма да ги пререгистрират след законовите промени, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

От 13 февруари, според промените и допълненията в Закона за пътищата (обн. Дъждовни води, бр. 13 от 13.02.2024 г.), къмпинг колите от категория М1, посочена в свидетелството за регистрация на пътното транспортно средство, към този момент дължат единствено винетна такса, без значение от общата им техническа позволена техническа оптималната маса.

До момента, в случай че транспортните средства от тази категория са под 3.5 тона, трябваше да се движат по републиканската пътна мрежа с платена винетка, а в случай че са над 3.5 тона - с тол такса.

Промяната в Закона за пътищата се отнася само и единствено до метода на заплащане на таксата за придвижване по пътищата на страната на този тип транспортни средства и не изисква изискване за пререгистрацията им.
Регистрацията на пътните транспортни средства е регламентирана в Закона за придвижване по пътищата и Наредба № I-45 от 24 март 2000 Г. за вписване, доклад, стартиране в придвижване и прекъсване от придвижване на моторните транспортни средства и ремаркета, теглени от тях.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР