3 предимства на избора на HELOC пред жилищен заем

...
Собствениците на жилища, които се нуждаят от допълнителни средства, често
Коментари Харесай

Собствениците на жилища, които се нуждаят от допълнителни средства, често се обръщат към жилищни заеми и жилищни кредитни линии (HELOC). И двата ви позволяват да се възползвате от собствения си капитал, за да финансирате всякакви разходи при сравнително ниски лихвени проценти, и двата предлагат данъчни предимства, каквито няма при други опции за заеми.

Има обаче някои забележителни разлики между тези два продукта. Знаейки как се натрупват тези разлики, може да ви помогне да решите кой е най-добрият за вашите нужди.

Вижте тук днешните курсове на собствен капитал.

3 предимства на избора на HELOC пред заем за собствен капитал

Най-добрият продукт за домашен капитал за вас зависи от много фактори. HELOC може да е по-подходящ за кредитополучатели, които търсят следните предимства.

Гъвкавост

Едно от основните предимства на получаването на HELOC пред заем за собствен капитал е гъвкавостта, която предлага. HELOC е револвираща кредитна линия, което означава, че можете да заемате пари до предварително зададен лимит по всяко време през периода на теглене (който обикновено е от пет до 10 години). Вие изплащате само сумата, която сте взели назаем, и трябва да плащате само лихва през периода на теглене.

За разлика от това, заемът за собствен капитал ви дава еднократна сума предварително, вие и трябва да изплатите цялата сума (главница плюс лихва), започвайки веднага. Ако изтеглите повече, отколкото в крайна сметка имате нужда, ще платите ненужна лихва, която може да добави стотици долари към общите ви разходи по заема.

HELOC също предлагат гъвкавост при плащане. Някои заемодатели ви позволяват да извършвате плащания както към главницата, така и към лихвата по време на периода на теглене, за да можете да изплатите баланса си по-бързо и да избегнете допълнителни лихви. Когато вземете жилищен заем, трябва да правите фиксирани месечни плащания за предварително зададен срок, независимо от вашия бюджет и предпочитания.

Сравнете вашите опции за жилищен капитал сега онлайн.

Готов достъп към средства

HELOC ви дава достъп до пари в брой, когато имате нужда от тях, без да чакате одобрение или обработка на заема. Това осигурява предпазна мрежа, към която можете да се обърнете в случай на спешни разходи, загуба на работа или други неочаквани трудности.

И тъй като HELOC предлагат значително по-ниски лихви от кредитните карти и личните заеми, те могат да ви спестят значителна лихва в хода на погасяването.

По-ниски лихвени проценти и разходи за затваряне

Тъй като HELOC е револвиращ кредит, а не голям еднократен заем, той е по-малко рисков за заемодатели. В резултат на това те могат да си позволят да начисляват по-ниски лихвени проценти върху HELOC, което ги прави по-достъпен начин за собствениците на жилища за достъп до капитала в домовете си. HELOC също така обикновено имат ниски (или никакви) разходи за затваряне в сравнение със заемите за собствен капитал.

Вижте днешните най-добри предложения за капиталов капитал днес.

Долната линия

Както жилищните заеми, така и HELOCs могат да бъдат ефективни начини за финансиране на големи разходи, но HELOC може да бъде по-мъдър избор за собствениците на жилища, които търсят финансова гъвкавост, по-ниски лихвени проценти и разходи за затваряне, както и опция за достъп до средства само при необходимост.

Въпреки това, от съществено значение е да прецените внимателно възможностите си, като вземете предвид текущото си финансово състояние и бъдещи цели. Финансов съветник или реномиран заемодател може да ви помогне да определите най-добрия курс на действие за вас.

„Вземането на жилищен заем или HELOC е важно решение, така че е важно да направите проучване и да се уверите, че получавате възможно най-добрата сделка“, казва Майк Киу, агент по недвижими имоти и собственик на Good As Sold Home Buyers. „Като разберете плюсовете и минусите на всеки вид заем и вземете под внимание вашите индивидуални обстоятелства, можете да вземете информирано решение, което е точно за вас.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР