Собствениците на имоти в Кипър, предлагащи ги в онлайн платформите

...
Собствениците на имоти в Кипър, предлагащи ги в онлайн платформите
Коментари Харесай

Кипър създава регистър за имоти, предлагани под наем в онлайн платформи

Собствениците на парцели в Кипър, предлагащи ги в онлайн платформите за споделено настаняване от вида на Airbnb и Booking.com, към този момент попадат под законова регулация и подлежат на регистрация. Новият закон бе признат от Народното събрание на страната в петък.

Желаещите да отдават квартири за краткосрочно настаняване към този момент би трябвало да се записват в специфичен указател, който се основава към Държавния департамент по туризма. Те ще могат да работят откакто получат лиценз от него.

Регистрационният номер на парцела би трябвало да бъде показан на онлайн платформата, с цел да може притежателят му да се включи в нея. Така ще се подсигурява, че предлаганите квартири са утвърдени от държавното управление, изясни зам.-министърът по туризма Савва Пердиос.

Наемодателите, които до момента отдават свои жилища по този метод, имат период от 2 години да се съобразят със закона, а новите би трябвало да се записват незабавно. Според показаните в Народното събрание данни към 20 000 места за краткотрайно настаняване попадат в обсега на новите разпореждания.

Новият закон не третира казуса с данъчното облагане на приходите от отдаваните под краткросрочен наем парцели. Те ще бъдат включени в декларациите за налог върху приходите на притежателите им. Промяната в регулацията се прави, с цел да могат тези семейства да имат законен спомагателен приход, бе очебийно при полемиката в пленарната зала.

Законът бе гласуван след година и половина разисквания в Народното събрание, само че без острия публичен спор, който съпътства въвеждането на сходна нова регулация в България.

Според признатия у нас закон от тази година притежателите на парцели, предлагани в двете онлайн платформи, би трябвало да ги записват и да заплащат патентен налог.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР