Собствениците на хотели в българските курорти по Черноморието се опасяват

...
Собствениците на хотели в българските курорти по Черноморието се опасяват
Коментари Харесай

Пред проваляне е ваканционния сезон по Черноморието заради украинските бежанци

Собствениците на хотели в българските курорти по Черноморието се притесняват от пропадане на ваканционния сезон. Още повече, че повода за това, по тяхните думи, ще бъде не неналичието на туристи, а хаосът и неразбориите, които украинските бежанци донесоха със себе си.

Оплакванията на хотелиерите предават локалните медии. Проблемът е в това, че макар наближаващия период за настаняване на първите идващи туристи, " гостите от Украйна ", явно, нямат желание да се изнесат. А държавната организация за бежанците, която би трябвало да настани хората в особено квалифицираните за тях бази, по незнайни аргументи не бърза да прави това. И не се знае по кое време ще стартира работата.

" Много сме обезпокоени. Остават единствено две седмици до 31 май и нямаме безусловно никаква информация по кое време ще бъдат разселени бежанците в базите. Ситуацията води до доста високо напрежение както измежду хотелиерите, по този начин и измежду украинците ", сподели хотелиерът Радостин Дачев, по душевна добрина приютил краткотрайно 350 бежанци.

„ Ситуацията, която се сътвори, се назовава в резюме - цялостен безпорядък “, повтаря собственичката на различен хотел Олга Ташева.

Работодателите чакат

Днес в България има към 100 хиляди бежанци от Украйна. 99% от тях са със статут на краткотрайна протекция, което им дава право да работят без спомагателни условия или позволения. Както се споделя, зелена светлина. И на пазара има доста предложения за тях.

Но заради неразбориите с жилището, украинците не бързат да си намерят работа. Поне самите те изясняват по този начин своето " краткотрайно бездействие ".

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР