Собствениците и управителите на туристически компании, чийто лиценз е бил

...
Собствениците и управителите на туристически компании, чийто лиценз е бил
Коментари Харесай

Ангелова: Фирмите с отнет лиценз няма да работят в бранша три години



Собствениците и шефовете на туристически компании, чийто лиценз е бил лишен , няма да имат право да основават или ръководят нова компания с такава активност в интервал от три години.

Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

" С новите промени в закона, с цел да се избегнат сходни проблеми, са планувани и заявления за физическо лице , с цел да се избегне едни и същи хора да основават нови компании, които мамят клиентите ", изясни министърът.

Ангелкова добави още, че клиентите могат да ревизират на уеб страницата на министерството дали дадена компания е била глобена.

" Регистърът е обществен , фирмите с прекъснати лицензи не са отстранени от него, а имената им са оцветени с червен цвят , с цел да се види, че те нямат право да правят такава активност, разясни тя.

Министърът регистрира сполучлив туристически сезон , макар студеното лято.

По думите ѝ за трите летни месеца страната ни е посетена от 4,5 млн. туристи, което е нарастване от 3,6 на 100. Ангелкова означи още, че броят на задграничните туристи за първите 8 месеца на годината е повишен с 6%.

Като цяло най-вече гости идват от Румъния, Гърция и Германия, само че има огромно нарастване на туристите от Англия -около 20%, Украйна - 25%, Съединени американски щати - растеж от 12%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР