Собственици на търговски обекти на столичната ул. Граф Игнатиев завеждат

...
Собственици на търговски обекти на столичната ул. Граф Игнатиев завеждат
Коментари Харесай

Търговците от Графа искат обезщетение заради дългия ремонт

Собственици на търговски обекти на столичната ул. " Граф Игнатиев " завеждат групов иск към общината , съобщи БНР. Причината е продължителният ремонт на улицата и претърпените от търговците вреди.

По думи на юрист Ивана Мурджева груповите искове са по-полезни от самостоятелните. Тя изясни, че главното искане на търговците е да получат заслужено обезщетение.

Такъв иск дава явен знак на оня, който е предизвикал вредата, че държанието и причиняването на групови вреди би трябвало да бъде по някакъв метод възмездено, уточни Мурджева. Адвокатът разясни, че в тази ситуация не се оспорва нуждата от възстановяване на градската среда , а събитието, че ремонтът е почнал без общината да направи оценка на следствията за бизнеса в региона.
 Фандъкова санкции със 100 хиляди лева строителя на
Фандъкова санкции със 100 хиляди лева строителя на " Граф Игнатиев "

По думите ѝ идната стъпка е преустановяване на контракта

По думи на притежателите на търговски обекти на ул. " Граф Игнатиев " там наемите варират сред 1000 лв. и 2000 евро. Заради ремонта обаче повече от 70% от магазините са затворили, а тези, които сега работят, са с нови наематели.

Не завеждаме иск против ремонта, а против неприемливо дългия ремонт , обявиха търговците и допълниха, че упорстват за обезщетение сред естествените обороти преди и тези по време на ремонта. " Изключваме трите месеца, в които имаме вяра, че е трябвало да бъде изработен ремонтът. Не претендираме за целия интервал от 11 месеца , колкото трае ремонтът, а за към 6 от тях - другите ги одобряваме, че са били нужни ", прецизираха бизнесмените.

Зам.-кметът по финансите и превоза в Столичната община Дончо Барбалов уточни, че искът е за сериозна сума, която няма по какъв начин да бъде платена с еднолично решение на никого в общината. Той призна, че търговците имат право да се извърнат към съда. По думи на юрист Мурджева обаче притежателите на магазини желаят не да съдят общината, а да се спогодят с нея.
 И ремонтираната ул.
И ремонтираната ул. " Граф Игнатиев " ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР