Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с

...
Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с
Коментари Харесай

Правителството предлага отваряне на заведенията на 18-20 февруари

Собственици на заведения за хранене, нощни клубове и нощни заведения се срещнаха с отраслови министри, с цел да беседват за възобновяването на работата на обектите и изплащането на средствата по ограниченията за държавна поддръжка.

" Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел, до понеделник ще се вземе решението. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и учебни заведения ", сподели след срещата ръководителят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България поддържа изявлението на Алибегов.

" Трябва да работим дружно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, в този момент съгласно нас е моментът, в който би трябвало да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим при даже 50 % потенциал. На 1 февруари желаеме да отваряме заведения за хранене, кафета и сладкарници. Те оферират на 18-20 февруари ", разгласи той.

По думите му не са съгласни да затварят преди 23:30 ч. " Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити, нашият отрасъл съблюдава ограниченията. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 000 ", предвижда Алибегов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР