Собственици на ресторанти и техни служители днес се събраха пред

...
Собственици на ресторанти и техни служители днес се събраха пред
Коментари Харесай

Ресторантьори протестират в Париж против рестрикциите заради коронавируса

Собственици на заведения за хранене и техни чиновници през днешния ден се събраха пред заведенията си в Париж с черни ленти на ръцете и дрънкаха с тенджери и тигани, настоявайки френското държавно управление да не вкарва по-строги ограничавания поради ковид, съобщи Ройтерс.

Здравният министър Оливие Веран съобщи през вчерашния ден, че има огромна възможност още в понеделник, 5 октомври, в Париж да бъде оповестена оптималната степен на паника, в случай че броят на новозаразените продължава да нараства.

Притежаващият две звезди от " Мишлен " началник Филип Ечебест прикани сътрудниците си притежатели на заведения за хранене и питейни заведения да стачкуват против вероятното затваряне на заведенията им, като излязат пред тях през днешния ден преди обяд и вдигнат олелия.

Ресторантьорите се притесняват, че повторното затваряне на заведенията им може да ги извади от бизнеса. Барове и заведения за хранене във френската столица би трябвало да затварят в 22,00 ч. съгласно в този момент настоящите ограничавания.

" Това е доста обезпокоително за работните ни места, за заплатите ни, за бъдещето ни ", сподели пред Ройтерс Андреа Винченци, шефка на ресторант " Ла Вил дьо Прованс " покрай Източната гара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР