Собственици на OnePlus изказват притеснения от начина, по който OxygenOS

...
Собственици на OnePlus изказват притеснения от начина, по който OxygenOS
Коментари Харесай

Събирането на данни от OxygenOS в OnePlus притеснява потребителите

Собственици на OnePlus изричат терзания от метода, по който OxygenOS следи отдалечено данни за интензивността им.

Въпросът за това по какъв начин се събират и защо се употребяват тези данни бе издигнат още предишното лято, само че в този момент още веднъж е на дневен ред, откакто специалистът по кибер сигурност Кристофър Мур разгласява в детайли изложение на процеса на отдалечено събиране на информация.

В ядрото на казуса са прекомерно необятните мащаби на телеметрията, както и това, че на доктрина някои от тези данни могат да бъдат свързани с съответни консуматори.

Сред събраната информация са серийния и IMEI номера на телефона, телефонния номер, МАС адреси, мобилни и WiFi мрежи и това какъв брой дълго са употребени и други Всичките тези данни отиват в сървърите на OnePlus. Събирането пък става с процесите OnePlus Device Manage и Device Manager Provider. Официална деактивация не е допустима , единственият метод е да ползвате команда през ADB.

Hey @OnePlus_Support, it’s none of your business when I turn my screen on/off or unlock my phone – how do I turn this off? /cc:@troyhunt pic.twitter.com/VihaIDI6wP

— Christopher Moore (@chrisdcmoore) January 13, 2017
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР