Собственици и персонал на затворените заведения се събраха на национален

...
Собственици и персонал на затворените заведения се събраха на национален
Коментари Харесай

Марш към свободата пред МС - протест на собственици и персонал в заведения

Собственици и личен състав на затворените заведения се събраха на народен митинг пред Министерския съвет в 12 ч. през днешния ден. Те упорстват да стартират работа от 1 февруари. Акцията е под мотото " Марш към свободата " и се провежда от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Преди дни от сектора желаеха и оставката на здравния министър Костадин Ангелов.

Протестиращите носят български флагове и плакати, на които написа " Не сме нарушители " и такива с портрети на Васил Левски и други революционери и национални будители, които са изобразени с маски.

В региона има засилено полицейското наличие. Входовете към постройките на Народното събрание, Министерски съвет и президентската администрация са оградени от чиновници на реда.

Блокиран за придвижване е бул. " Цар Освободител ".

Собственици и личен състав на затворените заведения считат, че пандемията се ръководи погрешно и това лишава правото им на труд. При това без приемливи решения за обезщетения.

" Браншът е дискриминиран и по тази причина излиза на митинг ", разгласи ръководителят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

" Единственото нещо, което желаеме, е да работим. За нас е необяснимо по каква причина оставаме затворени в случай, че ясно се вижда, откакто един месец работят всички заведения за хранене на хотелите, че няма никакво покачване на заболеваемостта ", споделя той.

От двете организации желаят оставката на здравния министър Костадин Ангелов, който, по думите им, води персонална война със заведенията и изрично декларират, че политически фигури нямат място на митинга ".

Собственици на заведения и заведения за хранене в Стара Загора и в Бургас също имат намерение да се включат в днешния митинг в София.

Близо 20 представители на Асоциацията на заведенията от Бургас ще се включат в митинга на сектора. Рано тази заран те се събраха на изхода на града в посока към Автомагистрала " Тракия ", откъдето отпътуваха за столицата.

Над 80 представители от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите от Велинград ще се включат в митинга. Около 150 души от Кърджали трябваше тази заран да потеглят за столицата за присъединяване в митинга.

Заради неприятното време обаче те се отхвърлиха и ще поддържат сътрудниците си в обществените мрежи. Това сподели Данаил Дялков, районен ръководител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

На митинг в София се чакат и притежатели на заведения и заведения за хранене от Пловдив и региона.

Освен отваряне от 1 февруари от сектора упорстват и помощите за затворените заведения да се изплащат в границите на календарния месец, за който е кандидатствано, а работещите в бранша, който е наложително затворен, да бъдат обезщетени почтено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР