Собственици и мениджъри на бизнес сгради в София са готови

...
Собственици и мениджъри на бизнес сгради в София са готови
Коментари Харесай

Собственици на бизнес сгради дават пари за транспорта на София, подкрепят метрото до ИКЕА |

Собственици и мениджъри на бизнес здания в София са подготвени да влагат в усъвършенстване на общинската транспортна инфраструктура взаимно със Столична община. 

Това оповестиха от Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България (АСБС) след среща с основния. проектант Здравко Здравков и зам.-кметовете Кристиан Кръстев и Ангел Джоргов. Тримата представители на Следствен отдел към окръжна прокуратура показаха проекти за развиването на транспортната инфраструктура на основни места в столицата.

Част от акцентите на срещата бяха строителните и ремонтните действия по северната скоростна дъга, бул. „ Рожен “, трети градски кръг на метрото, разширението на бул. „ Филип Кутев “ и връзката с бул. „ Тодор Каблешков “. Арх. Здравков чака отчуждителните процедури да завършат в средата на идната година и да започва работата по разширението на бул. „ Филип Кутев “.

Според Кристиан Кръстев осъществяването на това уголемение е от изключителна значимост, защото някогашната индустриална зона „ Хладилника “ през днешния ден е един от най-активно разрастващите се региони на София.  

Ангел Джоргов показа целите за развиването на трети метродиаметър, негово финансиране и създаване и връзката с наземния превоз в града. Очаква се процедурите по утвърждение да приключат в средата на идната година и градежът да започва. Това е една от зоните, в които са съсредоточени доста офис здания, търговски център и доста жилища. Положително бяха оценени напъните на общината да обоснове построяването на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, с цел да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града.

Радваме се, че още веднъж срещаме схващане от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развиването на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите съществени бизнес зони в София – зона „ Хладилника “, бул. „ Цариградско шосе “, зоната към „ Бизнес парк София “. Готови сме да влагаме в усъвършенстване на общинската транспортна инфраструктура взаимно с общината “, означи Таня Косева-Бошова, ръководител на Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР