Собственикът на Zara - Inditex , обяви, че ще затвори

...
Собственикът на Zara - Inditex , обяви, че ще затвори
Коментари Харесай

Собственикът на Zara затваря 1200 магазина

Собственикът на Zara - Inditex, разгласи, че ще затвори към 1200 магазина по целия свят и ще насочи напъните си към увеличение на онлайн продажбите в отговор на рецесията, провокирана от пандемията, заяви The Guardian, представени от Economy.bg.

Inditex прецизира, че ще затваря основно по-малки магазини, съсредоточени в Азия и Европа, като те ще включват най-вече марки, разнообразни от Zara. Другите марки на испанската компания са Bershka, Pull & Bear и Massimo Dutti.

Inditex разгласи, че " броят на личния състав ще остане постоянен ", като на чиновниците ще бъдат препоръчани различни позиции в областта на онлайн продажбите.

Общият брой на магазините ще бъде сведен от 7412 на сред 6700 и 6900 след реорганизацията, което ще включва и откриването на 450 нови магазина.

Inditex, един от най-големите търговци на облекла в света, беше мощно обиден по време на пандемията, като регистрира 44% спад на продажбите за интервала 1 февруари и 30 април (първото тримесечие на финансовата година).

Компанията регистрира чиста загуба от 409 млн. евро през тримесечието. Почти четвърт от магазините останаха затворени до 8 юни.

Въпреки това колосът регистрира сериозен растеж на онлайн търговията. Онлайн продажбите са нарастнали с 50% на годишна база през тримесечието.

Съгласно новия проект на Inditex онлайн продажбите ще заемат 25% дял от общите продажби до 2022 година спрямо 14% през финансовата 2019. По-големите магазини ще играят ролята на центрове за разпространяване за онлайн продажбите.

Компанията възнамерява да похарчи 1 милиарда евро за онлайн предлагането си до 2022 година и още 1,7 милиарда евро за метаморфоза на магазините, с цел да им разреши да се интегрират по-добре с уеб страници за по-бързи доставки и следене на продуктите в действително време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР