Собственикът на X Илон Мъск ще трябва да се съобрази

...
Собственикът на X Илон Мъск ще трябва да се съобрази
Коментари Харесай

ЕС: Диалогът с Мъск не върви добре

Собственикът на " X " Илон Мъск ще би трябвало да се съобрази със законодателството на Европейския съюз и да ограничи противозаконното наличие в обществената мрежа, в случай че желае да продължи да прави „ добър бизнес “ в района.

Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, отговорник за цифровите технологии на Европейски Съюз, заяви " Политико ", представен от БГНЕС.

„ С господин Мъск разговорът не върви добре “, сподели Йоурова пред кореспонденти след следствие на Европейски Съюз за това по какъв начин платформата демонстрира графично нелегално наличие и дезинформация, свързани с офанзивата на " Хамас " против Израел.

Технологичният магнат отхвърли известие предходната седмица, че обмисля да изтегли " X " от Европа, с цел да избегне новите условия за цифрови платформи. " X " се употребява от над 101 милиона европейци в блока. Съгласно Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз (DSA), компанията би трябвало бързо да смъкна наличие и да подсигурява, че мрежата лимитира дезинформацията и кибернасилието.

Мъск прави „ добър бизнес в Европейския съюз, само че това ще бъде негово решение и в случай че той също реши да остане, ще би трябвало да съблюдава законите на Европейски Съюз “, сподели Йоурова.

Откакто " Хамас " атакува Израел, чиновници на Европейски Съюз изследват до каква степен " X " дава отговор на условията на DSA за унищожаване на нелегално наличие. Платформата трябваше до предходната седмица да изясни на екипа по правоприлагането на институцията по какъв начин се бори с терористичната агитация и дезинформация, свързани с рецесията.

„ Ние сме в контакт с " X ", само че заради сензитивния темперамент на въпроса не можем да предоставим спомагателна информация на този стадий “, сподели Йоханес Барке, представител на Комисията.

Вера Юрова акцентира, че ще резервира акаунта си " X ", макар че се усеща „ много зле “ заради възходящото разпространяване на „ ненавист, принуждение и престъпност “. Тя добави, че Европейска комисия не е трансформирала политиката си по отношение на потреблението на обществените мрежи.

„ Няма публично разискване дали ще променим информационния инструмент за момента “, сподели тя. „ Twitter или X остават платформата, която използваме. “

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР