Собственикът на VIVACOM, Юнайтед Груп, който наскоро придоби и Нова

...
Собственикът на VIVACOM, Юнайтед Груп, който наскоро придоби и Нова
Коментари Харесай

Юнайтед Груп навлиза и в Гърция

Собственикът на VIVACOM, Юнайтед Груп, който неотдавна закупи и Нова Броудкастинг Груп, навлиза и в Гърция. Компанията обяви през днешния ден, че е завършено наложителното търгово предложение за акциите на гръцкия снабдител на телекомуникации и платена телевизия Forthnet S.A. С това United Group към този момент има 96,83% от елементарните акции от капитала на компанията.

Сделката в Гърция беше обявена през юни предходната годин, когато Юнайтед Груп, чийто мажоритарен притежател е интернационалната капиталов фонд BC Partners анонсира, че е подписано съглашение за придобиването на първичен дял от към 36% във Forthnet. След това Юнайтед Груп инициира наложителното търгово предложение за акциите на Forthnet откакто покриха минималните условия за търгово предложение според гръцкото законодателство.

В сходство с настоящите разпореждания, Юнайтед Груп възнамерява да стартира изкупуването на останалите акции във Forthnet, което се чака да завърши през май 2021 година

Навлизането на United Group на гръцкия пазар е важна стъпка в тактиката ѝ за напредък в Европа, с която да затвърди позицията на водач в промишлеността, настоящ в осем страни от района.

Forthnet е снабдител на услуги за домашни развлечения и връзки в Гърция, с почти 1000 чиновници и близо 1,4 милиона неповторими услуги (RGUs). Forthnet предлага на своите клиенти повече от 60 канала директно в дома (DTH) през марката „ Nova ”.

United Group има почти 11 милиона клиенти и повече от 12 500 чиновници. Медийното й поделение United Media ръководи 45 канала и създава десетки хиляди часове автентично наличие всяка година, което я прави и една от най-големите и значими продуцентски къщи в Югоизточна Европа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР