Собственикът на веригата магазини за играчки заявява в интервю за

...
Собственикът на веригата магазини за играчки заявява в интервю за
Коментари Харесай

Западни медии: Собственикът на „Хиполенд“ е бил заплашван от човек на Пеевски

Собственикът на веригата магазини за играчки декларира в изявление за Радио Свободна Европа, че е получил предложение от съдружничка на обвързвания с депутата от Движение за права и свободи, Александър Сталийски, да придобие 50% от „ Хиполенд “. По-късно непосредствен до Сталийски е заплашил Колев, че в случай че откаже да продаде каузи, „ бизнесът му ще завърши за минути “.
За казаното от Колев осведоми и немският „ Интелинюз “, наблягайки че Пеевски, дружно с етническо-турското Движение за права и свободи (ДПС), чийто член е той, и почетният ръководител на партията Ахмед Доган, са станали синоним на корупция и мътни покупко-продажби с ръководещите.
 Делян Пеевски, Хиполенд, Осемте джуджета и митингите - една позиция Делян Пеевски, " Хиполенд ", " Осемте джуджета " и митингите - една позиция
Коментарите по акцията на четири организации в Хиполенд, разкритията из тъмните потайности на " Осемте джуджета " и митингите не стихват. Пр...
„ Не познавам и Пеевски. Имах предложение за придобиване на моя бизнес от сътрудничка на Сталийски и след това един от обвързваните със Сталийски си разреши да предизвести, че в случай че стачкувам, бизнесът ми ще банкрутира за пет минути “, споделя Колев в изявлението.
В петък чиновници на (НАП), Икономическа полиция и Главна дирекция " Надзор на пазара " по едно и също време се появиха на инспекция в централата на “Хиполенд ”, а инспекции бяха осъществени и в магазините на веригата.
В последна сметка по време на инспекцията се оказало, че данъчните са разкрили противоречие от 9 лв. и 60 стотинки сред наличните пари в касата и това, което написа в касовата книга, за което са съставили и протокол за нарушаване, с което инспекцията била прекъсната.
Само ден по-рано притежателят на " Хиполенд " Мариан Колев заяви, че синът му е потърпевш от лютивия спрей, употребен от полицията на 2 септември пред Народното събрание. Колев взе участие и поддържа антиправителствените демонстрации още от самото им начало.
„ Хиляди български протестиращи купиха играчки от магазини, благосъстоятелност на локалния предприемач Мариян Колев, след известия, че той е станал обект на следствия от икономическа полиция, данъчните управляващи и органите за пазарен контрол под директното наблюдаване на прокуратурата, ден откакто е написал сериозна обява във Facebook, обвързвана с полицейското принуждение на митингите “, написа „ Интелинюз “. Медията прецизира, че Колев е „ благодарил “ на полицията за напръскването на 17-годишния му наследник, който по никакъв метод не ги е предизвикал.
 Деница Сачева: Няма връзка сред митингите и инспекцията в Хиполенд Деница Сачева: Няма връзка сред митингите и инспекцията в " Хиполенд "
Не желаеме инспекции на контролни органи да се преглеждат като принуда против българския бизнес, съобщи министърът на труда и обществената п...
„ Той употребява същата подигравка против министъра на вътрешните работи за нареждането му полицията да обгазява почтени хора “, продължава текстът.
Нахлуването в офисите на Колев от държавните управляващи провокира отвращение измежду протестиращите, се обяснява още в обявата, съгласно която решението им да купят играчки от „ Хиполенд “,е подбудено от желанието „ да застанат до предприемача и да покажат, че не толерират натиска върху него, явно заради сериозната му позиция “.
Пред РСЕ Колев споделя, че вътрешният министър му се е обадил и е споделил, че не е осведомен с инспекциите в офисите му.
В изявлението за медията Колев декларира, че “координацията на инспекциите не идва непосредствено от държавното управление, а най-вече от други хора, които са по-встрани – тези, за които всички считаме, че дърпат конците ". Помолен за конкретизиране, той назова депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Колев прибавя, че с цел да направи проблем за бизнеса му, националният представител от придвижването е придобил 50% от бизнеса на най-големия съперник на веригата, а Колев е свързал двата случая.
Свободна Европа е потърсила за коментар на тези изказвания Делян Пеевски, само че той не бил открит и на двата си телефона.
 Вътрешният министър не знаел за акцията в Хиполенд Вътрешният министър не знаел за акцията в " Хиполенд "
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ме потърси през вчерашния ден следобяд по телефона, описа пред BTV Мариан Колев – лични...
„ Интелинюз “ пък прави паралел с акцията в офисите на президента Румен Радев при започване на юли. „ Това се възприема като опит на основния прокурор Иван Гешев да окаже напън върху Радев, който е мощен критик на държавното управление на Борисов “, заключава медията.
Вижте още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР