Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви в понеделник в поредица

...
Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви в понеделник в поредица
Коментари Харесай

Мъск твърди, че Apple заплашва да премахне Twitter от App Store

Собственикът на Twitter Илон Мъск съобщи в понеделник в поредност от изявления в обществената мрежа, че Apple е заплашила да отстрани платформата от своя магазин за приложения, съобщи Си Ен Би Си.

„ Apple също заплаши да отстрани Twitter от своя App Store, само че не ни сподели за какво “, написа той  обществената мрежа.

В поредност от постове милиардерът назова таксите на Apple за приложенията в  App Store „ скришен налог от 30% “ и организира анкета, питайки дали „ Apple би трябвало да разгласява всички цензурни дейности, които е подхванала и които засягат нейните клиенти “. Той също по този начин твърди, че Apple е изтеглила множеството от рекламите си от Twitter.

App Store на Apple е единственият метод за разпространяване на програмен продукт на iPhone. Ако приложението Twitter бъде изтеглено, обществената мрежа ще загуби една от главните си платформи, макар че услугата е налична през уеб браузър.

В допълнение, Apple изисква производителите на приложения за iPhone да заплащат сред 15% и 30% от приходите от продажби на цифрови артикули посредством тези приложения. Мъск сподели, че един от проектите му за Twitter е да събере милиарди долари от абонаменти, като Twitter Blue, който се предлага посредством приложението за iPhone. Ако неговият проект се реализира, Apple също ще завоюва милиарди от таксите.

Apple се сблъска с провокации във връзка с таксите и политиките на App Store от компании като Spotify и Epic Games, само че наподобява, че в този момент Мъск търси метод още веднъж да притегли вниманието върху политиките на софтуерния колос.

От Apple са отказали искане на Си Ен Би Си да разясняват изявленията на Мъск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР