Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира смяната на ръководството на

...
Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира смяната на ръководството на
Коментари Харесай

Върни се назад Гриша Ганчев със скандален разказ за реформата в БФС: След Боби ще дойде малкият Михайлов, а след него – и децата му

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев разяснява промяната на управлението на БФС и възможния Конгрес. Той съобщи в подкаста „ Код спорт “ иронично, че се нервира на слуховете, че някой ще сменя настоящето ръководство, тъй като действителна промяна няма да има, а след Борислав Михайлов ще пристигна „ дребният Михайлов “, който ще е задоволително добре квалифициран за това.

„ Това управление ги знае работите. И аз доста се нервирам на някои хора, които непрекъснато търсят под вола теле – ще ги сменяли, не знам си какво… И по моите прогнози след 2 години ще има промяна, само че ще пристигна дребният Михайлов, тъй като той към този момент ще е квалифициран. Дано направи и деца, след което пък те да наследят него, така че да се успокои футболната общност. Наистина ще има промяна на поколенията! И какво им пречи лицето? Я го виж! (бел. ред. Борислав Михайлов, сега в студиото бе показана негова снимка). Аз преди 10 години, като приказвах, те ми се смееха и викаха, че съм анормален. Не, аз в този момент на тях се дръзвам. Ето! Ръководител първа класа! УЕФА, ФИФА, ФАФА – на всички места почитан и оправя нещата “, съобщи той.

Ганчев разяснява и опита на Михайлов да се покрие и да не разяснява положението на родния футбол след погрома в София и слабите резултати на националите преди избора на Илиан Илиев: „ Човекът не желае да приказва с хора! Навремето немският крал за какво е приказвал единствено с конете си и не е желал да се вижда с хора. Ето го! За какво би трябвало? “

Ганчев разгласи и какво се е случило, когато напусна Изпълкома на БФС и че е било ясно, че централата ще се ръководи подмолно и няма да се извърши същинска промяна, която касае присъединяване на повече българи – млади футболисти: „ То тогава още беше светнала лампата, тъй като ние 6 месеца преговаряме да почнат в тимовете да играят по трима играчи до 21 години по 90 минути. Значи ти би трябвало да имаш картотекирани най-малко 6 или 7-8, тъй като някои се контузват. И събираме гласове в Изпълкома. И аз си ги проследявам – тоз по какъв начин ще гласоподава, ония… И опираме до 2 гласа – единият е на сливенския „ разбирач “ и другият беше на „ белия балет “ от Овча купел. Сядаме там и се почва… Скандали сред мен и ръководителите на Делиормана по време на Изпълкома. Аз не съм мислил за европейски футбол. Аз си виждам нашия селски футбол, тъй като ние сме си от село, нали. И другото нещо е, че те си направиха една тънка сметка, че аз имам готови играчи – такива млади. И да не би да ги (*) … И се гласоподава това нещо и се взима решение. „ Белият балет “ става и споделя: „ Няма да са 3-ма. Ще е един. “ То към този момент нагласено зад тила на нашите 5-6 индивида, които желаеха да са по 3-ма, тъй като и Варна желаеха да са по трима също… И го вземат решение за един човек, обаче в наредбата не запомнили да напишат, че би трябвало да играе 90 минути. О, какъв пропуск направила оная там, дето обслужва индивида!!! И не запомнила да го напише това нещо, ОК, да е жива и здрава! И се почват едни смени, човек. Пускат го детето, на 3-ата минута го вадят. Майка му, татко му на стадиона, аз се чудя какво става. И тръгнахме нещо да вършим, което нищо не направихме…Какво да върша с тея тука? (бел ред. – с останалите членове на Изпълкома, които не са поискали и не са създали действителна промяна в Наредбата) “.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР