Собственикът на Staples направи изнедваща оферта за придобиване на Office

...
Собственикът на Staples направи изнедваща оферта за придобиване на Office
Коментари Харесай

Staples прави трети опит да придобие Office Depot

Собственикът на Staples направи изнедваща оферта за придобиване на Office Depot. Сделката се прави оценка на над $2 милиарда и цели синергия сред конкурентните снабдители на офис консумативи, написа The Wall Street Journal.

Предложението е третото от страна на Staples през последните години. Предходните опити, в това число договорка за $6,3 милиарда преди пет години, бяха блокирани от антитръстовите органи.

ODP, която има Office Depot, заяви, че бордът на шефовете ще прегледа предлагането и ще вземе решение след оценка на евентуалните регулаторни провокации.

Пазарът претърпя редица промени след последния опит за обединение сред двете компании — Amazon навлезе доста при офис консумативите, а пандемията накара доста хора да работят от у дома. И Office Depot, и Staples продават и през интернет, само че приходите на първата спаднаха доста поради затворените офиси. Staples е частна компания и не оповестява финансовите си резултати.

След последната провалена договорка Staples слезе от борсата, откакто бе придобива от Sycamore Partners — хеджфонд, който купува ритейл вериги в затруднено състояние. Предложението е за $40 за акция на ODP. След известието акциите на компанията се повишиха с 14% до $43.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР