Собственикът на SpaceX Илон Мъск заяви, че не е ограничил

...
Собственикът на SpaceX Илон Мъск заяви, че не е ограничил
Коментари Харесай

Илон Мъск с нова сензация: Starlink никога не е бил активен над Крим

Собственикът на SpaceX Илон Мъск съобщи, че не е лимитирал достъпа на украинската войска до Starlink в анексирания от Русия район Крим, защото мрежата по принцип не е била задействана в този район, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Въпросните райони на Starlink не са задействани. SpaceX не е деактивирала нищо ", написа Мъск в Х до неотдавна известна като " Туитър ".

Още вести от Украйна Бизнесменът сподели още, че украинските управляващи са му изпратили незабавна молба да задейства Starlink " чак до Севастопол ", само че той е отказал да го направи.

" Очевидно задачата беше да потопят по-голямата част от съветския флот на котва. Ако се бях съгласил с настояването им, SpaceX щеше да взе участие в огромен боен акт и ескалация на спора ", сподели Мъск.

В четвъртък Си Ен Ен заяви, че Мъск сякаш скрито е наредил прекъсването на спътниците Starlink покрай крайбрежията на Крим през 2022 година, с цел да попречи на украинската войска да нападна съветския флот.

Когато украински подводни дронове, заредени с експлозиви, се доближили до Крим, контактът с тях бил загубен и те били изхвърлени на брега, без да причинят вреди, съгласно биография на Мъск, написана от журналиста Уолтър Айзъксън.

Този случай в допълнение изостря въпроса за въздействието на Илон Мъск в световната политика и вероятната етична отговорност, която той носи като притежател на основни софтуерни запаси. Списание New Yorker разгласява публикация през август, в която се твърдеше, че Мъск е имал контакти с съветския президент Владимир Путин, информация, която до този миг не е била доказана без значение.

Според биографа Айзъксън, едно от основните опасения на Мъск била вероятността Русия да схване украинска офанзива като провокация, сходна на офанзивата на " Пърл Харбър ", и да отговори с нуклеарна мощ. При приближение на украинските подводни дронове към Крим, те са изгубили връзка и са били изхвърлени на брега, с помощта на дейностите на Мъск, съгласно книгата.

Припомняме, че единствено три дни след началото на съветската експанзия в Украйна Мъск даде гратис за сметката на компанията си SpaceX, терминали " Старлинк " на украинската войска.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР