Собственикът на смачканата от паднало дърво кола в Пловдив ще

...
Собственикът на смачканата от паднало дърво кола в Пловдив ще
Коментари Харесай

Собственикът на смачканата кола от дърво в Смирненски: Ако не се поеме отговорност, ще заведа дело

Собственикът на смачканата от паднало дърво кола в Пловдив ще заведе дело против общината, в случай че не се отнесат отговорно към случая. Както съобщихме, случаят стана на улица „ Пепелаша ” в кв. „ Христо Смирненски ”. Силният вятър е прекършил изгнилото дърво и то се е стоварило върху автомобила. За благополучие, няма потърпевши, а единствено нанесени материални вреди.
Прочетете още
„ Нямаше някаква индикация, че дървото може да падне, тъй като изглеждаше зелено. Таванът на колата ми е смачкан, задното окачване и то евентуално ще е за промяна. Надявам се общината да се отнесе отговорно към случая. Иначе ще заведа дело ”, сподели притежателят на колата Мартин Маринов пред Нова телевизия.

Това не е първият сходен случай. Автомобилът на Елица Картолова също се оказва сплескан от дърво. „ Щетите бяха сплескан таван, а разноските си ги поехме ние. Ремонтът струваше към 1200 лева Вероятно дървото е било изгнило ”, акцентира дамата.

Според живущи в региона огромна част от дърветата са изсъхнали и упорстват за премахването им. Николай Чунчуков от общинското дружество „ Градини и паркове ” изясни, че е нямало подаден сигнал. Нямало и заповед за премахването на рисковото дърво.

„ По съответния случай - още през днешния ден ще се свържем с сътрудниците и ще им подадем сигнала, с цел да се направи оглед в региона. Ако се наложи, ще бъде осъществена санитарна сеч или ще има унищожаване на дървета ”, разясни Чунчуков.

Оказва се, че „ Градини и паркове ” не могат сами да отстранен рисковите дървета, а би трябвало предварителна заповед от районните кметове.  

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР