Собственикът на "Синема сити" е пред банкрутАкциите на Cineworld, която

...
Собственикът на "Синема сити" е пред банкрутАкциите на Cineworld, която
Коментари Харесай

Собственикът на Синема сити е пред банкрут

Собственикът на "Синема сити " е пред фалит

Акциите на Cineworld, която има в България 6 мултиплекса "Синема сити " (Cinema City) в пет от огромните градове на страната, паднаха в Лондон с близо 60% в петък заради растящи опасения, че скоро компанията ще подаде молба за отбрана от кредиторите си.

заяви през вчерашния ден, че Cineworld Group PLC ще направи тази крачка към оповестяване на неплатежоспособност в идващите няколко седмици, написа Официалната реакция на компанията е, че "проактивно оценяваме стратегическите разновидности, с цел да подсигуряваме, че балансовите ни данни са задоволително мощни и гъвкави, с цел да се приспособяваме към пазарните условия ". Според изданието са наети юристи от Kirkland & Ellis и консултанти от AlixPartners за процедурите по подаване на съобщение по отбрана от кредиторите в Съединени американски щати и по неплатежоспособност във Англия.

Това е втората по величина верига кино театри в света с повече от 9 хиляди зали, от които над 6800 са в Съединени американски щати. За нея в 10 страни в към 750 обекта работят съвсем 28 хиляди души.

Причината е насъбраният дълг от 5 милиарда $, който е все по-трудно да обслужва поради слабите доходи от кината.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР