Собственикът на руската наемническа армия Вагнер Евгений Пригожин е предупредил

...
Собственикът на руската наемническа армия Вагнер Евгений Пригожин е предупредил
Коментари Харесай

"В края на март или началото на април": Пригожин предупреди за предстояща украинска атака

Собственикът на съветската наемническа войска " Вагнер " Евгений Пригожин е предизвестил съветския министър на защитата Сергей Шойгу,че украинската войска възнамерява атака, целяща да откъсне " Вагнер " от съветските елементи в Източна Украйна.

В писмо, оповестено от неговата пресслужба в понеделник, Пригожин споделя, че " огромното нахлуване " се приготвя за края на март или началото на април, оповестява Ройтерс.

" Моля да вземете всички нужни ограничения частната военна компания " Вагнер " да не бъде откъсната от главните сили на съветската войска, което ще докара до отрицателни последствия за специфичната военна интервенция ", написа той, употребявайки терминологията на Москва. за войната в Украйна.

Пригожин за първи път разгласява преписка с министъра на защитата, който постоянно е подлагал на критика за воденето на войната.

Необичайният ход наподобява има две вероятни цели, написа Ройтерс - да обърка украинските командири и да се опита да хвърли виновността върху Шойгу, а не върху Пригожин, в случай че хипотетичната украинска маневра успее.

 " Вагнер " към руснаците: окажете напън върху армията, с цел да даде снаряди

В писмото Пригожин споделя, че е дал детайлности за украинския проект и личното си предложение по какъв начин да бъде спрян в атачмънт, което не е разгласил. Той не оповестява от кое място знае за желанията на Украйна.

Пригожин твърди, че " Вагнер " сега управлява 70% от украинския град Бахмут, който се пробва да превземе от предишното лято в най-дългата и кръвопролитна борба от началото на войната. Междувременно Украйна съобщи в понеделник, че източният град Авдиевка може скоро да се трансформира във " втори Бахмут ".

Говорителят на украинското военно командване в Таврия сподели, че е склонен с оценката на английското военно разузнаване, че Русия усилва натиска върху линиите за доставки до Авдиевка, както направи към Бахмут.

" Врагът непрестанно се пробва да обкръжи град Авдиевка. Съгласен съм с моите сътрудници от Обединеното кралство, че Авдиевка може скоро да стане вторият Бахмут ", сподели представителят Олексий Дмитрашкивски.

 Путин за пръв път посети новите анексирани територии и се разноски из Мариупол Путин за пръв път посети новите анексирани територии и се разноски из Мариупол

Преди войната Авдиевка е имал население от повече от 30 хиляди поданици. За разлика от Бахмут, той е фронтови град още от анексията на Крим от руснаците през 2014 година

Авдиевка се намира на север от следения от Русия град Донецк.

Британското военно разузнаване написа в " Туитър " в понеделник, че съветските сили са постигнали " пълзящи триумфи " към Авдиевка и че разрастващият се коксов цех в Авдиевка " евентуално ще се преглежда като изключително основен терен с напредването на борбата "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР