Собственикът на руската частна военна компания Вагнер най-вероятно е убит,

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер най-вероятно е убит,
Коментари Харесай

Един от най-близките до Владимир Путин хора е организирал убийството на Евгений Пригожин

" Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " най-вероятно е погубен, а уредник на хипотетичния атентат е един от най-близките до Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През хора – шефът на Съвета за сигурност на Руската федерация – Николай Патрушев (на снимката) ", написа в. " Уолстрийт джърнъл ".

" Патрушев неведнъж е предупреждавал стопанина на Кремъл, че прекомерното високото доверие към частната войска налива вода в мелницата на нейния началник и това е било опасност за позициите на съветския боен и политически хайлайф. Държавният глава обаче е пренебрегнал думите на някогашния началник на Федералната работа за сигурност (ФСС), тъй като " Вагнер " е жънела триумфи на бойните полета в Украйна. Коренната смяна в връзките сред Кремъл и наемниците е настъпила през октомври 2022 година ", написа още изданието, което се базира на някогашен чиновник на разследваща работа на Москва.

" Тогава Пригожин се е обадил на Путин и в груба форма се оплакал от недостиг на муниции, който водел до големи загуби в жива мощ. Свидетел на диалога е бил Патрушев, който споделил на президента, че шефът на " Вагнер " е станал рисков и престанал да се преценява с висшето държавно и военно управление на страната. Следващите позвънявания на Пригожин до Путин са оставали без отговор ", добави медията от Съединени американски щати

" Когато през юни 2023 година Пригожин стартира метежа си, Патрушев е взел обстановката в свои ръце. Шефът на Съвета за сигурност е провел диалози с президентите на Беларус и Казахстан Касим Жомарт Токаев, които убедили Пригожин да приключи похода си към Москва ", добави вестникът.

" След края на метежа Патрушев е провел свои някогашни подчинени от ФСС, които са постави бомба в самолета на Пригожин, взривил се на 23 август след излитането си от московското летище " Шереметиево ", уточни още " Уолстрийт джърнъл ".


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР