Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза
Коментари Харесай

"Ще си ближем раните": Бойците на "Вагнер" напуснат Бахмут на 10 май

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че силите му ще изоставен украинския град Бахмут на 10 май, съобщи Ройтерс.

" Обявявам от името на бойците на " Вагнер ", от името на нейното командване, че на 10 май 2023 година се постанова да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на защитата и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК " Вагнер " в логистични лагери, с цел да " ближем раните си ", добави той.

Видео с негово изявление се популяризира от съветски боен блогър

Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи стопираха доставките на муниции. Следователно от 10 май 2023 година ще се изтеглим от Бахмут ", сподели Пригожин във видеообръщение, публикувано от пресслужбата му.

" Изтеглям " Вагнер " от Бахмут, заради липса на муниции, поради което бойците ни са обречени на безсмислена крах ", добави той.

Коментар от Дмитрий Песков към момента няма

Частната войска играе водеща роля в напъните на Русия да превземе Бахмут от предишното лято. Обсадата на града се трансформира в най-продължителната и кървава борба във войната в Украйна.

Уволненият от служба съветски заместник-министър на защитата Михаил Мизинцев е станал заместник-командир на ЧВК " Вагнер ", настояват съветски военни репортери, представени от УНИАН.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР